Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nakon 20 godina zajedničkog života Adlešiči primili i sakrament ženidbe

24.04.2009.
u 21:20

U bazilici Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič i njezin suprug Staško primili su  sakrament ženidbe, nakon 20 godina zajedničkog života. Na svečanosti je bilo tek dvadesetak uzvanika, sin Valentin, potpredsjedničina sestra, roditelji, kumovi (bračni par Lilić) i nekolicina prijatelja iz Bjelovara.

Obred je obavljen u zatvorenoj crkvi, a svi uzvanici, uključujući i mladence, u crkvu su ušli unutarnjim spojem župnog dvora i crkve.

‘Osjećam se - udano’
- Željeli smo stvoriti intimu duhovnog događaja, da ovo vjenčanje ne bude konferencija za tisak, već da možemo ovo proživjeti na jedan obiteljski način. Dostojanstvo liturgijskog slavlja uvijek je potrebno čuvati, kao što je potrebno čuvati dostojanstvo obiteljske svečanosti - rekao je novinarima nakon obreda župnik u Mariji Bistrici i rektor svetišta Zlatko Koren zahvalivši im na razumijevanju i pohvalivši ih na upornosti, budući da su neki u Mariji Bistrici bili od ranog jutra. Na pitanje kako se osjeća, Đurđa Adlešič, koja se sa suprugom kratko obratila novinarima nakon obreda, odgovorila je da se osjeća udano.

- Htjela skriti privatni događaj, ali kad god to političari pokušaju, nikad ne uspiju - rekla je Adlešič koja se odlučila na vjenčanje u Mariji Bistrici jer je u prijateljskim odnosima s rektorom Korenom još od vremena dok je on bio kapelan i vjeroučitelj u Bjelovaru, gdje su zajedno radili u školi.

Stigao i Vojković
Među uzvanicima zapazili smo i prisnog im prijatelja Hrvoja Vojkovića.

Doznajemo da je do crkvenog vjenčanja došlo tek sad jer je to bila njezina želja, a trebalo joj je 20 godina da na to nagovori supruga Staška.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije