u slast!

Napravite mini makovnjače i orahnjače: Jezušovi cimplati

Orahnjaca
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
30.11.2015.
u 11:38

Pripremamo klasično dizano tijesto, punimo ga nadjevom te formiramo tanje rolade, koje stavljamo u kalup da postignu duplu veličinu

Sastojci: 

450 g oštrog brašna

50 g šećera

3g kvasca

2,5 dl mlijeka

3 žumanjka

70 g maslaca

sol

limunova korica

vanilin šećer

Nadjev

200 g oraha

200 g maka

40 g maslaca

90 g šećera

2 dl mlijeka

3 bjelanjka

limunova korica

Priprema:

Pripremamo klasično dizano tijesto, punimo ga nadjevom te formiramo tanje rolade, koje stavljamo u kalup da postignu duplu veličinu, pečemo na 180 stupnjeva 20 - 25 minuta. Kada su pečene, roladice izvadimo iz kalupa,pustimo da se ohladi, zatimpospiamo šećerom u prahu, cimetom ili kakaom. 

Priprema nadjeva:

U mlijeku lagano prokuhamo mak ili orahe, šećer, limunovu koru, pustimo da se ohladi te neposredno prije nadlijevanja dodamo snijeg od bjelanjaka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije