Iako je nutritivno bogatija od mesa, riba se u Hrvatskoj rijetko nađe na blagovaonskim stolovima. Prema istraživanju Ministarstva poljoprivrede svaki građanin pojede oko 20 kg ribe na godinu, što je 4,5 kg manje od prosjeka Europske unije. Bilo da je riječ o morskoj, riječnoj, bijelog ili plavoj, riba je bogat izvor vitamina D, proteina i omega-3 masnih kiselina te je stoga prepoznata kao zlatni standard pravilne prehrane.
Ubacite više ribe u vašu prehranu i počnite se zdravije hraniti. Ovog utorka Večernji list daruje prilog „Ribe Hrvatske“ u kojem donosimo kako očistiti, osušiti, filetirati i marinirati ribu. Za sve ljubitelje morske ribe donosimo poznate narodne recepte za Komišku pogaču, salatu od hobotnice i Hvarsku gregadu. Ako nemate vremena predlažemo recepte s ribom iz konzerve – brzi namaz od tune i sardine na salatu. Ako više preferirate riječnu ribu tu su recepti za fiš paprikaš i filet soma s ljutim papričicama, avokadom i matovilcem. Saznajte postoji li razlika između svježe i zaleđene ribe. Otkrivamo koje bi se egzotične ribe mogle sve češće pojavljivati na našim stolovima.
Potražite posebni prilog „Ribe Hrvatske“ u utorak 18. listopada na dar u Večernji na svim kioscima.