nikad lakše

Ne možete se riješiti mrava u kući? Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći!

Shutterstock
07.07.2024.
u 07:00

Iako su mravi jedni od najkorisnijih insekata na svijetu, a i jedni od najvrjednijih, ljudima obično smetaju kada počnu ulaziti u kuće i stanove

Mnogi se svake godine susreću s problemom mrava u kući. Iako možete posuti insekticidom za mrave ako tako želite, postoje načini da se uhvatite u koštac s ovim dosadnim insektima na prirodan način i bez trošenja novca. 

Zapravo, kao što piše Mirror, mnogi već imaju dva ključna sastojka u svom kuhinjskom ormariću, a ne morate nužno biti kemičar da ih spojite. Prema jednoj stručnjakinji za čišćenje, tajna leži u navodno besprijekornoj mješavini šećera u prahu i sode bikarbone, za koju se mnogi slažu da odlično djeluje.

VEZANI ČLANCI:

"Pomiješajte šećer u prahu i sodu bikarbonu, djeluje svaki put. Pospite ga po gnijezdima ili gdje god su mravi. Imali smo problema s mravima prije nekoliko godina. Bila je to noćna mora, nekoliko gnijezda se pojavilo i uvijek su ulazili u kuću između veljače/ožujka i kasnog ljeta. Popunili smo rupe po kući tako da nisu mogli ući i počeli koristiti ovu domaću mješavinu vani i svi su nestali ove godine”, objasnila je stručnjakinja. No, postoji još nekoliko načina za uklanjanje mravi iz kuće. 

Cimet: Mravi ne vole miris cimeta pa njime posipajte sve uglove, pukotine i puteve kojima se kreću. Ako primijetite da ih na im mjestima više nema, posao je obavljen.

GALERIJA: Komarci vas grizu? Ovo je 7 razloga zašto više 'vole' određene ljude! 

1/13

Sok od limuna: Sok od limuna ne voli ni jedna životinja pa ni mravi. Svježe iscijeđeni sok od limuna polijte po mravinjaku ili putevima gdje se kreću. Ako trenutno nemate limun, možete iskoristiti i limunsku kiselinu pomiješanu s vodom.

Kava: Kava također ima intenzivan miris koji smeta mravima. Mljevenu kavu posipajte na mjesta gdje ste primijetili skupljanje mrava. Postoji vrlo velika mogućnost da tim putem više neće prolaziti.

Bijeli ocat: Bijeli alkoholni ocat dobar je za čišćenje kuhinjskih površina umjesto agresivnih kemikalija te je jednako dobar za rješavanje mrava. Pomiješajte ocat i vodu i tom kombinacijom pošpricajte sva kritična mjesta u kući.

Kuhinjska sol: Par žlica kuhinjske soli pomiješajte s kipućom vodom i pustite da se tekućina ohladi. Potom je prelijte u bocu s raspršivačem i pošpricajte sve kutke, ulazna vrata, prozore i ostale površine gdje se skupljaju mali dosadnjakovići.

Soda bikarbona: Soda bikarbona, baš kao i sol, nepodnošljiva je za mrave. Direktno je posipajte svugdje gdje ste ih primijetili i ostavite nekoliko dana. Nakon toga je uklonite usisavačem.

Krpelji napadaju: Evo kako se možete zaštititi od ovog malog, ali opasnog nametnika! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije