Dolaze vam gosti, a vi ne znate što poslužiti? Ovaj pesto od graška gotov je u samo nekoliko minuta, a dovoljan vam je samo multipraktik u kojem ćete sjediniti sve sastojke. Ne morate čak ni kuhati smrznuti grašak! Samo ga pustite da se djelomično odmrzne u zdjeli kako bi omekšao tek toliko da ga možete pomiješati s češnjakom, tostiranim pistacijama, limunovom koricom i sokom, sirom te maslinovim uljem, prenosi Simply Recipes. Ovo je jedan recept koji će vas pripremiti za početak sezone!
- Prelijte ga preko tjestenine ili njoki
- Umiješajte ga u kajganu neposredno prije nego što je gotova
- Stavite ga na pečeni losos ili piletinu
- Umiješajte ga u šparoge ili rižoto od kozica nakon što isključite vatru, neposredno prije posluživanja
- Namažite ga na bruskete, a zatim na vrh brusketa pospite izmrvljeni kozji sir ili fetu i malo mljevenog crnog papra
- Malom žlicom ukrasite juhu od mrkve ili šparoga
- Namažite ga na debelo izrezani tost, a zatim na tost stavite narezani avokado, poširano jaje ili oboje.
VEZANI ČLANCI:
Sastojci:
- 170 grama graška
- 2 žlice pečenih pistacija bez ljuske, neslanih ili slabo posoljenih
- 1 češanj češnjaka
- 1 manji limun
- 1/2 šalice tvrdog sira, sitno naribanog
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 1/4 žličice soli
Upute:
1. Stavite grašak, pistacije i češnjak u zdjelu multipraktika opremljenog nastavkom a oštricama. Miksajte dok sve ne bude grubo nasjeckano.
2. U sjeckalicu sitno naribajte koricu limuna. Prepolovite limun i iscijedite sok (oko 2 žlice). Dodajte naribani sir, maslinovo ulje i sol.
3. Miksajte dok se smjesa ne sjedini u grubu pastu, oko 30 sekundi. Probajte i po potrebi dodatno posolite.
Ostaci pesta u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi mogu stajati do 1 tjedna. Neće porumeniti kao pesto od bosiljka, pa nema potrebe prelijevati površinu maslinovim uljem. Alternativno, možete zamrznuti pesto u hermetički zatvorenoj posudi ili u posudama za led (kada se zamrznu, prebacite kockice u vrećicu s patentnim zatvaračem) do 6 mjeseci.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka: