Avokado tost se godinama držao na prvom mjestu kao najpopularniji doručak, ali netko ga je uspio maknuti s trona. Novi hit recept je tost s ricotta sirom i raznim dodacima - rajčica, kruške, med, bademi...
Andrew Dixon, glavi chef u The Cookery School at York’s The Grand rekao je za Metro kako je ricotta sir postao popularan jer se može naći u svakoj trgovini, jednostavan je za korištenje u raznim jelima, može se jesti na slano i na slatko, a u usporedbi s drugim sirevima je zdraviji jer ima manje soli i masti, a više proteina.
Donosimo odličan recept, a sastojci su dovoljni za dvije porcije:
2-3 rajčice, izrezane na šnite
125 g ricotte
Sol i papar
Maslinovo ulje i usitnjeni režanj češnjaka
Svježi bosiljak
2 šnite kruha
Balzamični ocat
Đikić: 'Dok god bude oko 40-50 % necijepljenih među njima će se širiti nove varijante'
Priprema:
Ispržite češnjak na maslinovom ulju i na laganoj vatri. Dodajte rajčicu i pržite dok ne omekša, otprilike 8-12 minuta.
Za to vrijeme promiješajte ricottu vilicom, dodajte sol i papar.
Rajčici dodajte žlicu balzamičnog octa, 2 žlice maslinovog ulja i malo soli.
Tostirajte kruh, namažite ga sirom i na vrh dodajte rajčicu. Posipajte bosiljkom.
Burzovni analitičar: Avokado je zeleno zlato!