Osim mađarica, breskvica, vanili-kiflica, na blagdanskom stolu nezaobilazne su i oblatne. Za ovaj omiljeni kolač ne treba vam mnogo sastojaka, a priprema je jednostavna. Slijedite ovaj recept i zasladite sebe i ukućane.
Sastojci:
paket oblatni
2 litre mlijeka
70 dag šećera
3 reda čokolade za kuhanje
10 dag margarina
Najveća obožavateljica Božića: Cijelu sobu dekorirala je u božićnom stilu i potrošila preko 64,000 kuna!
Priprema:
Mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri najmanje sat vremena, dok se ne pojave mjehurići. Dodajte 3 reda čokolade za kuhanje, margarin i lagano miješajte dok ne postignete kremastu teksturu. Ostavite kremu da se dobro ohladi.
Mažite oblatne rashlađenom kremom i na kraju stisnite kako se gornja kora ne bi odvojila. Izrežite na kocke ili rombove.
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?
O kojem se "blagdanu" radi? Mi to pripremamo i jedemo za Božić.