Kvarner je jedna od turistički najrazvijenijih destinacija u Hrvatskoj. Turistička regija Kvarner obuhvaća tri različite prostorne cjeline: primorska područja Opatije, Rijeke, Crikvenice i Novog Vinodolskog, kvarnerske otoke Krk, Rab, Cres i Lošinj te brdski Gorski kotar.
Različitosti podneblja, klima i vegetacija, arhitektura i kultura te raskošna priroda idealni su uvjeti za turističku ponudu mnogobrojnih sadržaja tijekom svih godišnjih doba.
Kvarner je prepoznat po izvanrednoj i dokazano blagotvornoj klimi koja je i bila razlog dolaska prvih posjetitelja krajem 19. stoljeća; izgrađena su klimatska i talasoterapijska lječilišta, hoteli i ostali sadržaji, utemeljujući tako današnje turističko gospodarstvo.
Boravak na Kvarneru je uživanje u prirodi. Uz kvalitetan hotelski smještaj, ističe se i privatni smještaj s oznakom kvalitete “Kvarner Family” kojoj je cilj povećati razinu kvalitete turističke ponude privatnog smještaja na prostoru Primorsko-goranske županije.
Tu su toplo more i plaže te brojni sportski sadržaji za aktivan odmor na moru i kopnu. Autohtona gastronomska ponuda, wellness sadržaji, kulturni itinereri i zanimljive manifestacije obogaćuju boravak turista na Kvarneru.
Posebnost regije jest i šumoviti, zeleni Gorski kotar, prirodno brdsko zaleđe udaljeno od morskih destinacija svega pola sata vožnje automobilom. Otkrijte ponovno “staru cestu” – nekada poznatu kao “janjeća magistrala” koja danas nudi niz novih, modernih turističkih “proizvoda”: Ljeto na Lujzijani i Karolini, Cestu plodova gorja, Planinski vrt na Karolini, Goransku biciklističku transverzalu i niz drugih zanimljivosti.
Kvarner Gourmet i Kvarner Food
Kvarner je regija s najvećom koncentracijom vrhunskih restorana na maloj međusobnoj udaljenosti, koji već godinama čine vrh hrvatske gourmet scene. Renomirani europski gastro vodiči i literatura redovito ih nagrađuju kapicama i preporukama, hvaleći autentičnu kuhinju s uravnoteženim odnosom tradicije i modernoga, utemeljenu na jednostavnoj i beskompromisnoj filozofiji – kvalitetno jelo priprema se samo od kvalitetnih namirnica – svježih, sezonskih i lokalnih, koje su upravo u ovoj regiji nesvakidašnjeg spoja mora i gorja zadržale izvorne mirise i okuse.
Smjena godišnjih doba na tržnicama određuje ovdašnje jelovnike u kojima prevladavaju plodovi mora, većinom plava riba, mediteransko povrće i voće te aromatične biljke. Primjenom odgovarajućih kulinarskih tehnika i kreativnim pristupom tradicionalnim recepturama, u pripremi i prezentaciji jela naši restorani nude vam doživljaj esencije kvarnerskoga krajolika, povijesti i kulture.
Uživajte u našem izboru s oznakom kvalitete “Kvarner Gourmet” i osjetite dušu ovoga kraja u lokalima s oznakom kvalitete “Kvarner Food”.
>> Mjesto brojnih legendi kao stvoreno za aktivni odmor