Pire krumpir je jedno od onih jela koje je, premda je jednostavno, teško dovesti do savršenstva jer toliko toga ipak može poći po zlu. Iako u popularni prilog ide samo par sastojaka, u ovom jelu ključni detalji, piše Mirror.
Na Redditu su zato profesionalni kuhari podijelili koje su iz njihovog iskustva o najčešće pogreške koje ljudi rade kod pripreme pire krumpira, ali i kako da pire ispadne savršen.
Evo što radite krivo kada kod kuće pečete pizzu
Ne dodate dovoljno masti
Sastojak za koji se mnogi kuhari slažu da je presudan u pravljenju kremastog pire krumpira je masnoća. Maslac i vrhnje za kuhanje glavni su sastojci koje kuhari dodaju, ali osim maslaca možete koristiti krem sir koji će dati jedan novi, poseban okus.
Ne solite krumpir dovoljno
Što se tiče kuhanja, svi znamo da hranu moramo začiniti. Ne trebate imati cijelu policu sa začinima da bi vam hrana bila ukusna, ali upotreba soli itekako pomaže. Dodajte ju tijekom kuhanja krumpira.
Ne igrate se s okusima
Još jedan način da u svoj pire uvrstite različite vrste okusa je dodavanje još jednog povrća. Ne samo da mu daje više dimenzija, već ga može učiniti i slađim. Mnogi kuhari otkrili su kako je mrkva odlično povrće za dodavanje pire krumpiru, jer mu daje slatkoću, a nema puno dodatnog posla oko pripreme - dodajte ju u lonac zajedno s krumpirom.
Koristite mikser
Što se tiče gnječenja krumpira, postoji niz tehnika koje možete isprobati. Bez obzira koristite drobilicu, vilicu ili mikser, cilj je isti - imati krumpir bez grudica. Međutim, ono što biste trebali koristiti prema nekim gurmanima je sito ili drobilica sa sitnim rupama. Tako ćete dobiti najbolje zdrobljen pire krumpir.
Ne uklanjate škrob
Škrob može pire krumpir učiniti gumenim. Dakle, pranjem ili namakanjem narezanog sirovog krumpira u vodi pomoći ćete isprati male molekule škroba poznate kao amiloza.
Jednojajčane blizanke zaručene za istog muškarca: "Želimo biti trudne u isto vrijeme"