pokorili su internet

RECEPT DANA Od samo 5 sastojka: Keksi s Nutellom i bijelom čokoladom

@chocolaeite
11.10.2024.
u 09:30

Ako želite dodati dodatnu teksturu, možete posipati kolačiće sjeckanim lješnjacima ili orasima dok je čokolada još mekana.

Keksi od prhkog tijesta savršeni su izbor za sve ljubitelje jednostavnih, ali ukusnih slastica. Kombinacija Nutelle i bijele čokolade kao preljev stvara neodoljiv spoj slatkog okusa. Ovaj recept je vrlo jednostavan, zahtijeva minimalan broj sastojaka, i idealan je za sve prigode. Uz ovaj recept dobit ćete oko 10 kolačića, a vaša kuća brzo će se ispuniti mirisom toplih kolačića. Recept je s food bloga @chocolaeite. Uživajte!

Sastojci:

  • 110 g maslaca (omekšalog)
  • 60 g šećera
  • 165 g glatkog brašna

Za preljev:

  • 1 žlica Nutelle po keksu 
  • 100 g bijele čokolade (otopljene)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 170°C (ili 150°C ako koristite ventilator). U zdjeli izmiksajte omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Zatim postepeno dodajte brašno i miješajte dok se ne formira glatko tijesto. Tijesto oblikujte u male kuglice (oko 10 komada), a zatim ih lagano pritisnite kako bi formirali ravne kolačiće. Položite kolačiće na lim obložen papirom za pečenje i pecite ih u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta, dok rubovi ne postanu zlatno-smeđi. Nakon što izvadite kekse iz pećnice, ostavite ih da se potpuno ohlade. Na svaki keks stavite žlicu Nutelle, a zatim ih prelijte otopljenom bijelom čokoladom. Neka se čokolada stvrdne prije posluživanja.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije