Sastojci:
- 1 veliki crveni luk
- 300 g bukovača
- 6 šnita kruha ( preferabilno starog, zahvalniji je za pohanje )
- 2 velike žlice kukuruznog brašna
- 2 velike žlice slanutkovog brašna
- 2 dcl biljnog mlijeka po izboru ( rižino, sojino, bademovo, zobeno )
- 2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
- Sol, papar
- 1 žličica timijana
- ½ žličice slatke crvene paprike
- Kokosovo ulje za prženje
Priprema:
- Luk sitno nasjeckati, bukovače izrezati na manje komadiće
- Na ulju kratko propirjati luk, dodati sol, papar i ½ žličice timijana
- Dodati bukovače i pirjati na laganoj vatri 10-tak min
- Podliti s malo vode i kratko prokuhati
- Dodati vrhnje za kuhanje, promiješati, zakipjeti i maknuti s vatre ( volimo da gljive ostanu mrvicu žilavije jer uživamo u njihovom okusu pa pazite da ih ne prekuhate )
- Napraviti smjesu od brašna i mlijeka i dodati sol i ostatak timijana
- Svaku šnitu kruha umočiti s obje strane u smjesu i pržiti na vrućem ulju dok ne poprimi zlatnosmeđu boju ( ako volite jače pečeno, slobodno ih pohajte malo dulje, ali pazite da vam ne izgore )
- Kada je kruh gotov, izvadite ga na papirnate ubruse da upije višak ulja
- Poslužite ga prelivenog prethodno pripremljenim umakom od bukovača
Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!
Na koju foru je kruh bezglutenski?