savršena tehnika

Oni znaju kako skuhati jaje da se lakše oguli!

jaja, jaje, kuhano jaje, doručak (1)
Foto: Thinkstock
20.04.2015.
u 18:06

Tajna je u tome da se jaje pari, a ne kuha

Svatko zna kako skuhati jaje, ali sigurno ne pomoću pare, što je korisna tehnika iz više razloga.

Umjesto običnog prokuhavanja, kuhanjem na pari jaja se neće raspuknuti, skuhat će se ravnomjerno i jednako brzo, a kasnije će se lakše oguliti, piše Huffington Post.

Da bi se to postiglo, potreban je jedan lonac, plitka košara i malo vode. Malo vode ulije se na dno lonca na koji se potom stave košara i poklopac. Nakon što voda zavrije, u košaru se stave jaja i pare. Za meko kuhanje potrebno je šest, a tvrdo 11 minuta. Kada se jaja skuhaju, izvade se i odmah stave u posudu s hladom vodom i ledom što će pomoći da se lakše ogule. I u tome je sav trik!

>>Radimo to na pogrešan način: Evo kako oguliti kuhano jaje

>>On zna kako umutiti jaje dok je još u ljusci!
 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
18:28 20.04.2015.

Znači, ako odem u saunu...

KO
Korijander
08:20 25.04.2015.

"Umjesto običnog prokuhavanja"; " Nakon što voda zavrije, u košaru se stave jaja i pare." Što je dobar ovaj Google prevoditelj. Ja sam polupismen ali ovo je cirkus od novinarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije