Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema pomoći

Oprezno s botoxom! Umjesto 'brisanja', možete dobiti nove bore

botox
Foto: Thinkstock
08.02.2014.
u 14:39

Unatoć tome što se pokazao kao moćno sredstvo za mnoge probleme, utvrđeno je kako korištenje botoxa ipak uzrokuje potpuno nove bore

Posljednjih godina botox se pokazao kao idealno rješenje za sve one koji se žele riješiti neželjenih bora, ali i nekih drugih tegoba, poput prekomjernog znojenja, nastanka akni i slično.

Botox je postao sinonim za mladoliko lice bez bora, a čak su se i muškarci ohrabrili na ovakve tretmane. Ipak, stručnjaci upozoravanju da, ako ga često koristite, ili ga pak aplicira nedovoljno stručna osoba, botox može uzrokovati i nastanak novih bora.

Naime, paraliza nekoliko mišića, može dovesti do jačanja drugih mišićnih skupina u pokušaju reprodukcije aktivnosti koja je sada blokirana. To rezultira izraženijom mišićnom aktivnošću u perifernim regijama. Jednostavno rečeno – čak i ako zamrzne i paralizira određene mišiće lica, ono će pronaći način i koristiti druge mišiće koje niste tretirali botoksom, što uzrokuje nove bore.

>>Botoksiranje? Hm, da, ali u novom društvu, molim

>>Botox odsada spašava i oštećenu kosu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije