Koliko god čokolada bila ukusna, moguće je da ste je za Uskrs imali nešto više nego što možete pojesti, ali dobra vijest je da ju ne morate baciti. Naime, možete pokušati iskoristiti tu čokoladu za nešto sasvim novo. Donosimo vam četiri genijalna načina na koje će vaša uskršnja čokolada dobiti novo ruho - i oduševiti sve, piše Mirror.
Umak od uskršnjih jaja: Kreatorica TikTok sadržaja Liz Nicolaou podijelila je jedan način korištenja ostataka čokolade od uskršnjih jaja, a tako je jednostavan. "Ovo sam nazvala 'Umak od ostataka uskršnjih jaja'", rekla je i nastavila objašnjavati kako samo trebate staviti sve svoje ostatke čokolade u posudu za pečenje. Zatim je sve to prelila sljezovim kolačićima, te pekla u pećnici oko 15 minuta na oko 130C. Liz zatim koristi oblatnu da umoči u gnjecavu smjesu, ali možete koristiti što god želite.
@loveisbakeable Leftover Easter Egg Dump Dip 😋 Creme Egg Dump Dip Mini Egg Chocolate Bar And if you don't have leftover eggs, then you didn't buy enough 😂 #eastereggs #leftovers #chocolatedip ♬ Little Bitty Pretty One - Thurston Harris
Napravite kolač ili tortu: Ima li boljeg načina da iskoristite svoju čokoladu nego da od nje napravite kolač? Pokušajte napraviti dekadentnu čokoladnu tortu koju možete podijeliti sa svojom obitelji.
Sastojci:
- 150 ml suncokretovog ulja, plus dodatak za lim
- 165 g šećera
- 2 jaja
- 150 ml mlijeka
- 165 g samodizajućeg brašna
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica sode bikarbone
Za glazuru od čokolade:
- 100 g mliječne ili tamne čokolade, nasjeckane (bilo čokoladica ili uskršnje jaje, razlomljeno)
- 100 g maslaca, omekšalog
- 100 g šećera u prahu
- 100g uskršnjih poslastica (čokoladna jaja, slatkiši, komadići čokolade)
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Pećnicu zagrijte na 180C/160C. Nauljite i obložite lim za pečenje, oko 20 x 30cm, dubok 5cm. Stavite ulje, šećer, jaja i mlijeko u zdjelu i umutite dok se ne sjedini. Prosijte brašno, kakao i bikarbonu i kratko promiješajte dok se ne sjedine. Smjesu izlijte u kalup i pecite 20-25 min dok se kolač dobro ne digne i ne poskoči na pritisak. Prebacite na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim otopite čokoladu u zdjeli postavljenoj iznad posude s ključalom vodom, pazeći da zdjela ne dodiruje vodu, ili u kratkim mlazovima u mikrovalnoj pećnici dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Istucite zajedno maslac i šećer u prahu dok ne postanu blijedi i pjenasti, a zatim ulijte čokoladu i ponovno tucite dok smjesa ne postane glatka i jednolične boje. Zavrtite glazuru po vrhu torte i ukrasite po želji. Pospite uskršnjim poslasticama za posluživanje.
Napravite fondue: Fondue je sjajan način da iskoristite ostatke čokolade, a da vam ne bude dosadno. Jednostavno otopite svu čokoladu, a zatim u nju umočite svoje omiljene stvari. Učinite ga malo zdravijim umakanjem voća poput jagoda i banana ili upotrijebite sljezove kolačiće.
Ili ju dajte nekome: Ako stvarno više ne možete podnijeti čokoladu, najbolje što možete učiniti je pokloniti je nekome kome možda više treba. Učinit ćete nešto dobro, a i nećete se više mučiti s time što s viškom čokolade.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!