tražili novac natrag

Otišli su u zoološki da bi vidjeli pande: Ljudi se razljutili kada su shvatili da su prevareni

TikTok/Screenshot
20.09.2024.
u 15:30

Posjetiteljima je postalo jasno da su nasamareni nakon što su vidjeli pandu koja teško diše isplaženog jezika

Ima li slađih životinja od malih, smotanih crno-bijelih pandi? Nije ni čudo da su ove životinje glavna atrakcija u zoološkim vrtovima. No, posjetitelji su oštro kritizirali popularni zoološki vrt u Kini nakon što su shvatili da je osoblje stavilo drugu vrstu životinja, u nastambu gdje su trebale biti pande, da bi glumili ova umiljata crno-bijela stvorenja. 

Iako na prvu izgledaju kao pande, svejedno je prilično nevjerojatno da je zoološki vrt u Guangyuanu mislio da se može izvući s tim trikom. Na urnebesnim snimkama koje je snimio nezadovoljni gost vidi se kako jedna od takozvanih pandi upija sunčeve zrake i teško diše isplaženog jezika, dok druga tumara u hladu, piše LADbible.

@dailymail A Chinese zoo has sparked fury after it painted dogs black and white and presented them as pandas. A video shared on YouTube shows the puppies with black ears, limbs, and ears and with dark circles around their eyes. Visitors said they became suspicious when the 'pandas' started panting in their enclosure. When quizzed, the zoo admitted that they had dyed two Chow Chows, a type of spitz dog from northern China with a thick coat. The zoo, however, has denied they misled people as they never claimed the dogs were pandas, explaining instead they were 'panda dogs'. #panda #pandas #zoo #dogs #chowchow #animalsoftiktok #news #chinazoo #china ♬ I am sneaking into you Pink Panther Parody - moshimo sound design

Iako izgledaju slatko imaju te bijeli kaput s povremenim crnim mrljama kao što bi pande i trebale biti, odmah je jasno da nije riječ o pravim panda, no posjetitelji su to shvatili tek kad su pahuljaste kuglice krzna počele lajati pa je konačno postalo jasno da su te navodne pande zapravo samo obojeni psi.

"Varalice" nisu loše prošle kao improvizirane zamjene, no gosti u kineskom zoološkom vrtu navodno su tražili svoj novac natrag nakon što su otkrili da su prevareni. Ljudima je bila obećana prilika da vide niz "rijetkih i egzotičnih životinja" u sjeveroistočnom kineskom gradu.

Posjetitelji su da su životinje počele lajati i dahtati dok su ih promatrali u njihovoj nastambi, zbog čega su shvatili da su stvorenja zapravo psi. No, zoološki vrt ne misli da je učinio nešto loše i inzistirao je na tome da nije obmanuo posjetitelje, jer zapravo nisu izjavili da su životinje pande.

VEZANI ČLANCI:

Umjesto toga, iz zoološkog su poručili da se radi o "pandama psima". Nakon pritiska lokalnih medija o pandama koje poziraju, zoološki vrt je tada priznao da su obojili nekoliko chow chowa da sliče životinjama. Pasmina pasa iz sjeverne Kine dobro je poznata po svom gustom dvostrukom krznu i grivi poput lava.

No, ovo nije prvi put da se ovako nešto događa u Kini. Zoološki vrt Yuanjiashan u Xichangu prethodno je bio prozivan zbog pokušaja lažiranja zlatnog retrivera kao lava, dok je zoološki vrt Hangzhou optužen da je čovjeka "u kostimu medvjeda" strpao u ograđeni prostor.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
desigual
16:38 20.09.2024.

Ahahaha u Kini sve fake

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije