Talijanska kuharica Marcella Hazan, preminula je 2013. godine, ali u kulinarskom svijetu ostavila je mnogo toga iza sebe. Osim puno recepata, svoje znanje i vještine prenosila je na druge, pa je i danas vrlo cijenjena.
U jednoj od mnogobrojnih kuharica koje je napisala otkrila je koji je to umak za tjesteninu, prema njoj i njezinim kolegama, najbolji na svijetu, a iznenadila je činjenica da isti sadrži samo tri sastojka.
Osim što je ovaj umak znatno jeftiniji od drugih, možete ga pripremiti u većim količinama i pohraniti u staklenke.
Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!
Pelati, luk i velika količina maslaca - to je sve što vam treba da umak za tjesteninu bude ukusan, prenosi Mirror njezin recept iz 1992.
Sve što trebate napraviti je nasjeckati luk, popržiti ga na tavi, dodati pelate i kada oni puste svoju tekućinu dodate maslac. Sve pirjate 45 minuta.
Iako je vrlo jednostavan, ovaj umak je i proglašen najboljim na svijetu i od strane Delish magazina.
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi
Prestrašno. Nije važno što kaže već tko kaže.