Ne radite to

Ovih 5 problema mogu potpuno uništiti vašu vezu

par
Foto: Thinkstock
09.04.2014.
u 09:56

Nije teško pretvoriti razgovor u verbalni rat - dovoljan je samo jedan otrovan komentar da se vatra razbukta! No, psiholozi preporučuju trezveniji i smireniji pristup

1. Uvijek govorite sve što mislite

Kada razgovarate sa svojim partnerom, cenzurirajte sebe, savjetuju stručnjaci, jer najsretniji su parovi koji ne izgovaraju baš svaku kritičnu misao prilikom razgovora o osjetljivim temama.

2. Upuštate se u svađe kao ratnik

Nije teško pretvoriti razgovor u verbalni rat - dovoljan je samo jedan otrovan komentar da se vatra razbukta! No, psiholozi preporučuju trezveniji i smireniji pristup. Taktično izložite problem, bez podizanja glasa i utvrđivanja krivnje druge strane. Recite kako se osjećate: “Žao mi je što si to napravio bez mog znanja”, i naglasite da ste u svemu zajedno: “Ovo je naš problem”.

3. On nije spreman za kompromise

Žene su generalno spremne za brojne kompromise kada su muškarci u pitanju. Ali zato muški rod mora poraditi na fleksibilnosti. Na primjer, ako vaš partner odbije preskočiti “mušku partiju pića i nogometa” zbog vaše godišnjice, onda ste zaista u problemu. Psiholozi smatraju da je odlika prave emotivne zajednice da muškarac prihvati utjecaj djevojke ili supruge.

4. Tolerirate loše partnerovo ponašanje

Od prvog dana nemojte pristajati, niti tolerirati, nekorektno ponašanje svog partnera. Uvijek mu recite kada vas nešto povrijedi ili uznemiri, i objasnite mu zbog čega se tako osjećate. Iskustvo pokazuje da je niži nivo tolerancije na početku veze jamstvo sreće u vezi na duže staze.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

5. On je često negativan

Nije nikakvo iznenađenje to što je za pozitivne ljude svijet puno ugodnije mjesto za život. U tom kontekstu, život s optimistom je puno ugodniji nego s pesimistom. Psihološka istraživanja pokazuju da je u razgovorima sretnih parova odnos pozitivnih i negativnih izjava 5:1.

>>Stvari su se promijenile: 8 stvari koje moderna žena želi od muškarca

>>10 tajni koje muškarci kriju od svojih boljih polovica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije