za prste polizati

Ovo jelo morate probati! Musaka koja se topi u ustima toliko je dobra da ju ne možete prestati jesti

Tatjana Miletić/MyTastyPot
18.12.2022.
u 07:00

Zahvaljujući kombinaciji black angus mljevenog mesa i mješavini raznih začina ova musaka ima i određenu jačinu… pa malo temeljca, malo vina, sira… Za prste polizati! Naravno, u svakodnevnoj varijanti možete je pripremiti i s 'običnom' mljevenom junetinom.

Kao i uvijek kad nam recept posudi Tatjana Miletić, oduševimo se jelom koje obožavaju baš svi koji ga probaju. Baš nam je ovakvo jelo trebalo da zaključimo predivan vikend kojem se bliži kraj. Kad je bal nek' je bal!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Musaka od pire-krumpira

Sastojci:

800 g krumpira

1 žumanjak

cimet

dimljena paprika

kumin, mljeveni

lovor, sol, papar

150-200 ml temeljca

100 ml bijelog vina

70 ml neutralnog vrhnja

kockica maslaca

500 g mljevenog junećeg mesa, black angus

200 g parmezana

maslinovo ulje

1 poriluk

2-3 režnja češnjaka

50 ml soka od rajčice

4-5 cherry rajčica

1 komadić celera

Napomena: cherry rajčice i sok od rajčica možete zamijeniti konzervom sjeckane rajčice

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte oko 15 minuta. Za to vrijeme mljeveno meso prvo propržite na ulju, dodajte začine, poriluk sjeckan na kolutove, češnjak (njega na kraju kuhanja izvadite) i ribani celer. Dodajte bijelo vino i pričekajte da ispari, a zatim dodajte malo soka od rajčica, cherry rajčice i na kraju nalijte temeljac. Sve zajedno neka kuha na laganoj vatri oko 20 minuta. Dok se to sve krčka, u kuhani krumpir dodajte zagrijano vrhnje, maslac, cimet (ili muškatni oraščić), papar i na kraju jedan žumanjak i pola količine ribanog parmezana i uz pomoć štapnog miksera sve lijepo sjedinite. Sad kad imate sve spremno, krenite sa slaganjem: posudu prvo podmažite maslacem, dodajte polovicu pirea, zatim meso i završite s drugom polovicom pirea i pospite preostalim parmezanom. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva, a po potrebi možete i zapeći još nekih 5 minuta. Pričekajte da se malo ohladi i servirajte.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot




 



 

Komentara 1

IV
IvicaKerempuh
09:43 18.12.2022.

--- uz pomoć štapnog miksera sve lijepo sjedinite.--- TO nikad nemojte činiti. Mješajte sa kuhačum, jer će Vam u supronom pire biti "žilav".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije