Evo ideje kako brzo i jednostavno napraviti jelo dostojno svjetskih prvaka – pileće bijelo meso rolano u slanini, punjeno pršutom i cheddar sirom pa sve zajedno preliveno šampinjonima prskrbit će vam titulu omiljenog kuhara u društvu. Recept je osmislila gastroblogerica Tatjana Miletić.
Pileća rolada punjena sirom i pršutom
Sastojci:
300 g pilećeg bijelog mesa
list cheddar sira (ili nekog drugog sira koji se dobro topi)
list pršuta
6 listova tanko rezane slanine
2-3 žlice mariniranih šampinjona
sol, papar
žličica tandoori masala začina
sol sa cvjetovima za dokoraciju
Priprema:
Piletinu posolite, poparite i začinite tandoori začinom sa svih strana. Zatim cijeli komad mesa prerežite na pola, ali ne do kraja, kao da radite džep. U džep stavite cheddar i pršut, a zatim meso obavijte slaninom. Tako pripremljenu roladu prvo pecite u tavi dvije minute sa svih strana, a zatim prebacite u pećnicu da se na 200 stupnjeva zapeče još desetak minuta. Kada izvadite meso iz pećnice pričekajte nekoliko minuta, pa ga poslužite narezanog na šnite i servirajte s mariniranim šampinjonima.