SASTOJCI:
- 800 g purećih prsa
- 2 češnjaka
- 40 ml šampanjca
- 4-5 mrkvi
- sol, papar
- 4 žličice cimeta
- malo jogurta
PRIPREMA:
1. Meso špikati mrkvom.
2. Češnjak se protisne, doda se malo soli i cimeta i nožem se dobro razradi da bi se dobila pasta. Jogurt i cimet dodaju se zapravo zbog teksture jer ćemo pastom premazati meso.
3. Pastom dobro obložiti meso, popapriti i uvaljati u brašno
4. Meso staviti u suhu, zagrijanu tavu na sekundu, dvije i okretati da se stvori korica sa svih strana.
5. Dodati šampanjac i kuhati na laganoj vatri 40-ak minuta. Provjeriti je li gotovo tako što ćemo vilicom provjeriti izlazi li tekućina iz mesa. Kada više ne izlazi, tada je gotovo. Meso treba biti samo malo uronjeno, oko 1/3, a svako malo treba provjeravati da se ne uhvati za dno i lagano okretati na sve strane. Lonac treba cijelo vrijeme biti poklopljen, a vodu doliti kada je dio tekućine ishlapio, ali samo toliko da se održava uvijek ista razina.
6. Izvaditi meso i kada se malo ohladi, izrezati ga na ploške.
7. Umak još malo prokuhati da se dobije željena gustoća, staviti u posudicu i poslužiti uz meso.
Ovo je lagano i veoma zdravo jelo, idealno za ljetne dane. Pomalo je neobično, i možda se neki boje ući u ovaj „projekt“, ali vjerujte, vrijedi (po)kušati...
>>Top 10 brzih i laganih ljetnih obroka od sezonskih namirnica
>>Ručak za 50 kuna: Vegetarijanski zalogaj od jaja i avokada