važan je

Ovo mnogi ne znaju: Evo što označava simbol trokuta na etiketama odjeće

shutterstock
11.09.2024.
u 11:30

Sve što trebate znati o vašoj odjeći nalazi se na etiketama

Većina nas pere rublje automatski, bez puno razmišljanja, ali znate li što svi simboli na etiketama odjeće zapravo znače? Mnoge odjevne predmete trebate prati po posebnim uputama, poput preporučenih temperatura pranja ili savjeta o kemijskom čišćenju. Na etiketama odjeće može se pojaviti do pet različitih simbola koji pomažu produljiti životni vijek odjeće, ali mnogi priznaju da ih ne razumiju sve – uključujući trokut, koji se može prikazati na četiri načina, piše Mirror. 

Prazan bijeli trokut znači da je izbjeljivanje dopušteno, dok trokut s križem ukazuje na zabranu izbjeljivanja. Ako su u trokutu dvije dijagonalne crte, ili je unutar njega napisano ‘CL’ s križem, to sugerira upotrebu izbjeljivača bez klora.

VEZANI ČLANCI: 

Također je važno pridržavati se odgovarajućih temperatura pranja, kako bi odjeća zadržala svoju kvalitetu. Pridržavanje uputa na etiketama može produžiti vijek trajanja odjeće i osigurati da vam ona duže izgleda kao nova, čime štedite novac. 

Na primjer, simbol ruke označava ručno pranje, dok križ preko simbola ukazuje da odjeća nije pogodna za perilicu. Ako vidite crtu ispod simbola, to znači da odjeću možete prati u perilici na uobičajenom ciklusu, dok dvije crte označavaju nježni ciklus pranja.

Kako uštedjeti struju i vodu pri pranju rublja?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije