Omiljena grickalica

Petak navečer provedite uz film i nachose: Evo kako možete napraviti popularni čips kod kuće

Shutterstock
06.11.2020.
u 16:30

Priprema je brza i jednostavna, pa nećete dugo stajati u kuhinji.

Nachosi odnosno tortilja čips, dolazi iz grada Piedras Negras u Meksiku. Jednog dana 1943. godine nekoliko supruga američkih vojnika stiglo je u restoran jednog gospodina, a kako je već bio kraj radnog vremena, tražile su da im se pripremi nešto što je jednostavno i brzo gotovo.

Vlasnik, Ignacio "Nacho" Anaya nije imao dovoljno sastojaka da pripremi konkretno jelo - imao je svega nekoliko tortilja, malo ribanog sira i Jalapeño papričice.

U trenutku je izmislio recept: izrezao je tortilje na trokutiće, posipao ribanog sira i malo papričica te sve zajedno stavio u pećnicu na nekoliko minuta. Žene su se oduševile ovom novonastalom grickalicom, a vrlo brzo recept se proširio diljem cijele Amerike. 

Danas, 6. studenoga, nachosi slave svoj dan! Uz to je i petak - idealan dan za dugo gledanje filmova i serija, pa vam donosimo recept po kojem ih možete pripremiti kod kuće.

Sastojci:
1 šalica kukuruznog brašna
1 šalica običnog brašna
Pola vrećice praška za pecivo
2 žlice margarina
Po dvije žličice: sezama, lanenih sjemenki i sjemenki suncokreta
Žlica maslinovog ulja
Mlaka voda
Malo soli

Ekskluzivno za Večernji list: Stigao nam je novi PlayStation 5, pogledajte kako izgleda!

Priprema:
Zamijesite tijesto od brašna, sjemenki, vode i margarina. Podijelite smjesu na kuglice i pustite da se diže pola sata. 

Kuglice razvaljajte na papiru za pečenje da dobijete tanku podlogu. Izrežite male trokutiće, a zatim ih pecite na 150 stupnjeva oko 30 minuta. 

Napravite umak od jogurta i češnjaka, od rajčice ili najpoznatiji meksički umak - guacamole, i uživajte!

Znate li zašto dobivamo 'više zraka nego čipsa' u jednoj vrećici?

1/4

Komentara 1

MO
montello
17:51 06.11.2020.

čips volim s paprikom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije