Ako želite brzinski oguliti krumpir, a da ne opečete svoje prste, poslužite se ovim trikom u koji je uključeno nešto hladne vode i nekoliko kockica leda.
Oguliti kuhani krumpir neposredno nakon kuhanja za mnoge predstavlja veliki problem jer se koža krumpira teško odvaja, a prsti često bivaju opečeni. Da bi spriječili opekline na prstima i olakšali si kuhanje, možete se poslužiti i ovim trikom, prenosi vecernji.ba.
Što vam je potrebno: Voda s kockama leda
Što trebate napraviti: Kuhani krumpir iz kipuće vode prebacite u vodenu kupku s kockicama leda na samo 5 sekundi.
Zašto djeluje: Ledena kupka "šokirat“ će površinu krumpira, a koru ćete nakon toga moći lagano odstraniti te krumpir upotrijebiti za daljnju pripremu jela.
>>Otkrivamo 10 jednostavnih načina kako smanjiti unos kalorija
>>Kavu i čaj ne biste trebali zaslađivati. Razlog i više nego 'drži vodu'
U 5 sekundi ogulit, a 15min. pripreme.....