Blagdansko ozračje doma u zadnji tren

Poigrajte se bojama: Zlatnom, srebrnom, ili vječnim crno-bijelim kombinacijama

interijeri
23.12.2009.
u 18:00

Crno-bijele kombinacije izrazito su trendovske, ali su na neki način i vječne, jer su snažni, apstraktni kontrasti koje stvaraju oduvijek bili izazov u kreiranju interijerskih ugođaja

Vrijeme je dekoriranja doma za blagdane, a boje su ključne za stvaranje ugođaja u prostoru. Međusobnim kombinacijama stvaraju elegantne, odmjerene, svečane, opuštajuće ili neke druge prostorne odnose.

Elegancija crnog i bijelog
Iako je odabir boja individualan i u skladu s ukusom svakog pojedinca, poigravanje bojama može unijeti novu dinamiku te vas ugodno iznenaditi za blagdane. Osim maštovitim oblicima dekoracija i aranžmana, poigrajte se i bojama namještaja, dekorativnih tkanina, pa čak i zidova i zidnih tapeta koje će vam nakon blagdana zadržati sjećanja na te ugodne i opuštajuće dane. Ideje koje predlažemo možete iskoristiti baš za predblagdansko dekoriranje, ali mogu poslužiti i kao dugotrajnija interijerska rješenja.

Crno-bijele kombinacije izrazito su trendovske, ali su na neki način i vječne, jer su snažni, apstraktni kontrasti koje stvaraju oduvijek bili izazov u kreiranju interijerskih ugođaja. Naglasci jedne boje u odnosu na drugu bitno će utjecati na konačan prostorni doživljaj.

Pojačana primjena crne boje preporučljivija je u prostranijim zonama, poput dnevnog boravka, u kojem će fluidnost i prozračnost prostorne cjeline istaknuti crnu kao izrazito elegantnu u dekorativnim detaljima. Ona će unijeti naglaske koji će kroz dekoracije kreirati blagdansko ozračje.

Nasuprot tome, manji prostori, opterećeniji namještajem i povezivanjem više funkcionalnih zona u jednu cjelinu, nameću potrebu za isticanjem bijele te primjenu crne samo u detaljima. Dominacijom bijele, prostor će se doimati vizualno svjetlijim, a time i prostranijim. Bijeli dekorativni predmeti i aranžmani asociraju na bjelinu snijega i unose svečano ozračje u dom.

Svjetlucavost zlata
Za sve one koji vole tople prostorne ugođaje i profinjenost, trendovi nameću primjenu zlatne i smeđe boje. Svjetlucavi, zlatni odrazi nisu čest odabir za uređenje stambenog prostora, i to najčešće zbog nedostatka hrabrosti, jer neumjerena primjena zlatne može graničiti s neukusom. Ipak, preporučujemo hrabro se upustiti u igru smeđe i zlatne, koja može pokazati svu ljepotu ove kombinacije boja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije