Približavanjem hladnijeg vremena i jeseni, mnogi vole pripremati tipična jesenska jela te zagrijati hladne večeri. Juha od bundeve jedno je od glavnih jela za vrijeme rujna, a sada je lako možete pripremiti uz ovaj jednostavan recept, piše Good Food.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 glavice luka, sitno nasjeckane
- 1 kg bundeve, oguljene, bez koštica i nasjeckane na komade
- 700 ml povrtnog temeljca ili pilećeg temeljca
- 150 ml vrhnja za kuhanje
Bundeva od 580 kilograma zapanjila brojne prolaznike na trgu bana Josipa Jelačića:
Priprema:
- Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i lagano ga pržite oko 5 minuta, dok ne omekša.
- U lonac dodajte bundevu, narezanu na kockice, pa nastavite kuhati 8-10 minuta, povremeno miješajući dok ne omekša i postane zlatna.
- Ulijte temeljac i začinite solju i paprom. Pustite da zavrije, a zatim pirjajte 10 minuta dok bundeva ne postane jako mekana.
- Ulijte vrhnje za kuhanje i zagrijte ga do vrenja, a zatim pomiješajte sve sastojke ručnim mikserom. Za dodatno kremastu juhu, možete je procijediti kroz sito.
Stručnjaci otkrivaju: Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!