RECEPT

Pripremite slasnu domaću orahnjaču uz ovaj jednostan recept!

Orahnjača
Foto: Shutterstock
1/2
16.04.2019.
u 18:07

Za malo odvojenog novca pripremite izdašan kolač za popriličan broj osoba!

Orahnjača je desert kojeg često možemo naći na obiteljskim stolovima za vrijeme Uskrsa. Također spada i u rang pristupačnih kolača, jer za relativno malo odvojenog novca imate slasticu za popriličan broj osoba. Što se tiče pripreme, u 300g brašna, morate dodati suhi kvasac, šećer, sol pa promiješati, kako piše Sašina kuhinja.

Zatim dodati mlako mlijeko, kiselo vrhnje, jaja, limunovu koricu, ulje, maslac i miješati dok se sastojci ne sjedine. Potom dodati 400g brašna i umijesiti tijesto. Tijesto morate ostaviti pokriveno nekih 45 minuta, pa ih podijeliti na 4 jednaka dijela, te ih koncem skupiti na hrpu.

Sada je potrebno pripremiti nadjev tako što ćete pomiješati mljevene orahe, smeđi šećer, limunov sok, cimet šećer, mlijeko i po želji malo ruma. Ostaviti da se diže 45 minuta pokriveno. Orahnjaču staviti u hladnu pećnicu, uključiti je na 180 C pa peći 45 minuta. Nakon što se ispeče, ostavite je da se ohladi jedno sat vremena pa je možete poslužiti.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boris
09:30 17.04.2019.

to je vise obicaj za Bozic, ali dobro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije