Orahnjača je desert kojeg često možemo naći na obiteljskim stolovima za vrijeme Uskrsa. Također spada i u rang pristupačnih kolača, jer za relativno malo odvojenog novca imate slasticu za popriličan broj osoba. Što se tiče pripreme, u 300g brašna, morate dodati suhi kvasac, šećer, sol pa promiješati, kako piše Sašina kuhinja.
Zatim dodati mlako mlijeko, kiselo vrhnje, jaja, limunovu koricu, ulje, maslac i miješati dok se sastojci ne sjedine. Potom dodati 400g brašna i umijesiti tijesto. Tijesto morate ostaviti pokriveno nekih 45 minuta, pa ih podijeliti na 4 jednaka dijela, te ih koncem skupiti na hrpu.
Sada je potrebno pripremiti nadjev tako što ćete pomiješati mljevene orahe, smeđi šećer, limunov sok, cimet šećer, mlijeko i po želji malo ruma. Ostaviti da se diže 45 minuta pokriveno. Orahnjaču staviti u hladnu pećnicu, uključiti je na 180 C pa peći 45 minuta. Nakon što se ispeče, ostavite je da se ohladi jedno sat vremena pa je možete poslužiti.
to je vise obicaj za Bozic, ali dobro...