Iako već godinama slušamo kako je kokosovo ulje najzdravija masnoća koju možemo koristiti za pripremu hrane, ali i za njegu kože i kose, profesorica s Harvarda tvrdi suprotno. Dr. Karin Michels, u jednom govoru koji je održala na Sveučilištu u Freiburgu izjavila je kako je kokosovo ulje jedna od najgorih namirnica koju možete koristiti.
Prošle godine su stručnjaci iz Američke udruge za srce objavili kako kokosovo ulje sadrži zasićene masne kiseline i kako bi ljudi takve trebali zamijeniti s onim nezasićenim jer tako mogu smanjiti rizik od razvijanja kardiovaskularnih bolesti, a ova profesorica se slaže.
"Konzumacija kokosovog ulja daleko je štetnija od svinjske masti, jer se kokosovo ulje pretežno sastoji od zasićenih masnih kiselina. Jednostavno rečeno, ovo ulje je čisti otrov!", rekla je dr. Michels.
Zahvaljujući Facebook grupi, ovaj fotograf uspio je pronaći baku koja prosi u centru Zagreba i vratio joj je osmijeh na lice, pogledajte video:
Neki ljudi vjeruju da se kokosovo ulje može koristiti kako bi se smanjili simptomi Alzheimerove bolesti, ali stručnjaci tvrde da ne postoji dovoljno istraživanja da bi se to potvrdilo. "Ljudi tvrde da se ovim uljem štiti imunitet, da se može liječiti Alzheimer... Za to ne postoji dovoljno dokaza i svakako treba imati na umu da kokosovo ulje sadrži zasićene masne kiseline", rekla je Lily Soutter, nutricionistica koja se nije u potpunosti složila s Michels.
Napomenula je i da je oštro reći da je tako nešto otrov, te da nema ništa loše u tome da se povremeno koristi. "Izjavom da je neka hrana otrov stvara se strah od hrane u ljudima. Ne postoje namirnice koje su potpuno loše ili potpuno dobre", objasnila je.
Važno je reći i da potpuno izbacivanje masnoća nikako nije dobro, te da se tako povećava rizik od gubitka mjesečnice, razvijanja raznih bolesti, ali i od rane smrti. Iste možete unositi putem ribe, orašastih plodova, sjemenki, avokada i biljnih ulja, prenosi Independent.
Veganska kobasica: Ima okus kao prava, a u njoj su soja, zob i kokosovo ulje!