Suradnja

Promocija Festivala svjetla Zagreb na jubilarnom Festivalu svjetla u Berlinu

Festival svjetla Zagreb
Foto: TZGZ
1/6
08.10.2024.
u 12:55

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) promovira Festival svjetla Zagreb, koji se održava od 4. do 13. listopada, na jubilarnom 20. Festivalu svjetla u Berlinu. Tijekom deset dana trajanja festivala, na dvorcu Charlottenburg prikazuje se 3D mapping projekcija „We're all connected“, koja je premijerno predstavljena na ovogodišnjem Festivalu svjetla Zagreb u ožujku.

Ova velika i značajna promocija na jednoj od glavnih lokacija berlinskog Festivala, ostvarena je u suradnji s međunarodnim udruženjem Festival of Lights International, čiji je Festival svjetla Zagreb član od svog prvog izdanja 2017. godine.

Martina Bienenfeld direktorica TZGZ, Birgit Zander direktorica Festivala svjetla Berlin, Frank Bahrenburg suradnik FSB
Foto: TZGZ

Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld, nazočila je sa suradnicima otvorenju Festivala te je tom prigodom izjavila: „Posebna nam je čast što smo ove godine, kao jedan od glavnih partnera, pozvani predstaviti se na jubilarnom berlinskom Festivalu svjetla. Nakon premijere na Festivalu svjetla Zagreb 2024., s ponosom predstavljamo projekciju „We're all connected“ u Berlinu koji očekuje, prema procjenama organizatora, više od 3 milijuna posjetitelja. Naša 3D mapping projekcija naglašava hitnu potrebu za zaštitom prirode i istražuje utjecaj ljudskih aktivnosti na okoliš, a projekt je razvijen u suradnji s Festivalom svjetla International / MP-STUDIO i WWF Adria.

Foto: TZGZ

Ujedno, ovo je i pozivnica za naš sljedeći Festival svjetla Zagreb, koji će se održati od 19. do 23. ožujka 2025. Zagreb i Berlin ove godine svijetle zajedno, povezani umjetnošću i porukom o zaštiti okoliša. Radujemo se svakom posjetitelju i željno iščekujemo idući susret na ulicama Zagreba u proljeće, gdje ćemo ponovno dočekati novu svjetlost i energiju koju donosi naš Festival svjetla."

Podsjećamo, prvi Festival svjetla Zagreb TZGZ je organizirala u ožujku 2017. godine, a 2022. godine je po prvi put proširen na Donji grad. Festival redovito okuplja domaće i strane umjetnike te je do sada ostvarena suradnja s umjetnicima iz BIH, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke i Španjolske. Sedmo izdanje Festivala svjetla Zagreb najavljujemo za ožujak iduće godine, a sve novosti pratite na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.

Foto: TZGZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije