lov na bačvu

Pronađite Jack Daniels bačvu i osvojite party za sebe i pedeset prijatelja

Jack Daniel's lov na bačvu
Foto: PR FOTO
1/2
16.09.2016.
u 11:37

Riječ je o međunarodnom lovu koji se odvija u 50 država svijeta, a potraga za ukupno 150 bačvi započela je 1. srpnja u američkom gradu Lynchburg, gdje je destilerija Jack Daniel's smještena i danas.

U ambijentu zagrebačkog Booze and blues bara jučer je najavljen veliki lov na najpoznatiju bačvu na svijetu - Jack Daniel's barrel hunt.

Riječ je o međunarodnom lovu koji se odvija u 50 država svijeta, a potraga za ukupno 150 bačvi započela je 1. srpnja u američkom gradu Lynchburg, gdje je destilerija Jack Daniel's smještena i danas. Napokon je došla na red i Hrvatska, a ljubitelji viskija i dobre zabave moći će se uključiti u lov na bačvu u Zagrebu u petak, 30. rujna.

Prema riječima Zorana Stojanovića, brand managera Brown-Formana za Srbiju i Hrvatsku, riječ je o globalnoj proslavi povodom 150 godina od osnutka ove najpoznatije destilerije na svijetu. 

Hrvatska se ovom lovu pridružuje 30. rujna s početkom u 19 sati, okupljanje je u Booze and blues baru, a sudjelovanje u lovu vrlo je jednostavno. Potrebno je pratiti službenu Facebook stranicu Jack Daniel's na kojoj će 30. rujna svakih sat vremena, počevši od 19 sati biti predstavljena četiri traga koja je potrebno slijediti, a koja će sretnog nalaznika dovesti do ove jedinstvene bačve skrivene na tajnoj lokaciji. Najuspješniji lovac na bačvu osvojit će bogatu nagradu: vrijedan sadržaj bačve te Jack party za njega i njegovih pedeset prijatelja.

Uz Stojanovića, predstavljanju su nazočili i ambasador projekta Krafteraj Đelo Hadžiselimović pjevačica grupe Elemental Mirela Remi Priselac, a druženje je održano pod moderatorskom palicom radijskog voditelja Daniela Bilića.

Danas je Jack Daniel's prisutan u 160 zemalja u svijetu, a tijekom 150 godina, receptura Jaspera Newton „Jacka“ Daniela, ujedno i prvog registriranog majstora destilerije na svijetu u to doba, ostala je neizmijenjena.

Proizvodnja počinje s vodom koja izvire iz špilje u neposrednoj blizini destilerije te joj se nadodaju najkvalitetniji kukuruz, ječam te raž i vlastiti kvasac. Nakon perioda fermentacije i destilacije, viski se ulijeva u ručno rađene bačve od američkog bijelog hrasta te u njima odležava najmanje četiri godine. Prije punjenja njihova se unutrašnjost spaljuje te se time otvaraju pore i karameliziraju prirodni šećeri iz drveta što doprinosi posebnoj aromi ovog najboljeg američkog alkoholnog žestokog pića.

>>Pogledajte reakcije žena kada prvi put popiju viski 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije