Hrvatska kultura pijenja ugodno je smještena između pivopijskog sjevera i mediteranskih vinopija, uživajući tako u najboljem iz obje tradicije. Kruh i vino, uz neizostavno ulje, osnova su našeg gastronomskog i religioznog naslijeđa, a pivo, koje je također pojilo, hranilo i krijepilo ljude od najstarijih civilizacija, ostaje nekako skromno i nepravedno podcijenjeno.
Mala pivska kuharica ispravlja taj nepravedan odnos prema pivu, poručuju iz Naklade Ljevak koja je objavila Malu pivsku kuharicu u kojoj autor Željko Šatović G.U.LA demistificira predrasude o pivu kao navodno muškom piću koje u kulinarstvu služi samo da se njime polijeva odojak. Pivo pijuckamo u svakoj prilici i svim godišnjim dobima, pa zašto ne bismo s njime i kuhali, pravili kruh ili sladoled? Mala pivska kuharica zauvijek ispravlja zabludu da je pivo piće koje pristaje samo nogometu, roštilju i znojnim muškarcima.
Promocija "jedinstvene kuharice u Hrvata" najavljena je za 1. veljače u 20 sati, u zagrebačkom Kinu Europa u Varšavskoj 3. Knjigu će predstaviti Zlatko Gall, dr. sc. Donatella Verbanac, Jelena Ivanišević, predsjednik Grupacije pivara pri HGK Pero Ivanković i autor. Posjetitelji će moći uživati u degustaciji više od 30 vrsta piva i jelima spravljenim prema receptima iz knjige. U sklopu promocije bit će organizirana i izložba radova poznatog svjetskog ilustratora Danila Dučaka koji je ilustrirao Malu pivsku kuharicu.