Iako se puno brže priprema, ima jednako fantastičan okus kao i torta. Kinder bueno u čaši jednostavan je i ukusan desert koji je gotov u svega nekoliko minuta. Savršen je ako vam dolaze nenajavljeni gosti ili ste se iznenada poželjeli nečeg slatkog. U pripremu uključite i svoje najmlađe, a recept je s food bloga @zalogajcic_hr.
Sastojci:
- 70 g + 350 g slatkog vrhnja
- 90 g mliječne čokolade
- 200 g namaza od lješnjaka
- 120 g mascarpone sira
- 20 g šećera u prahu
- usitnjeni prženi lješnjaci
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zagrijte slatko vrhnje (70 g) dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ohladite. Umutite 250 g slatkog vrhnja, a ostatak pomiješajte s mascarpone sirom, namazom i šećerom. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u kremu. Ohlađenu čokoladu podijelite u čaše i napunite kremom. Možete redati po želji. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi, a zatim pospite lješnjacima i ukrasite po želji.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!