Mekane, ukusne, prozračne i jednostavne - sve su to souffle palačinke. Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag. Sastojci su slični običnim palačinkama, a najveća je razlika što se kod ovih odvajaju bjelanjci od žumanjaka te se radi čvrsti snijeg. Uživajte!
Sastojci:
- 30 g glatkog brašna
- 20 ml mlijeka
- 2 jaja
- 25 g šećera
- 1/2 žličice praška za pecivo
- Ekstrakt vanilije
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg uz polagano dodavanje šećera. Umutiti žumanjke s ekstraktom vanilije, mlijekom i brašnom, pazeći da nema grudica. Umiješajte pažljivo bjelanjke špatulom odozgo prema dolje. Pecite palačinke u tavi koja se ne lijepi s 2 žličice vode, a zatim pokrijte poklopcem i pecite 3/2 minute. Okrenite ih i pecite još 2 minute.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?