mljac!

RECEPT DANA Ideja za ručak: Napravite ukusnu zapečenu tjesteninu u šalši punjenu špinatom

@eatbetter.de
04.06.2024.
u 09:30

Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će zasigurno postati favorit na vašem stolu.

Kada želite pripremiti jelo koje je istodobno ukusno i hranjivo, zapečena tjestenina u šalši punjena špinatom pravi je izbor. Ovo jelo spaja bogatstvo okusa domaće šalše s blagim i kremastim punjenjem od špinata, stvarajući harmoniju koja će oduševiti sve ljubitelje dobre hrane. Zapečena tjestenina punjena špinatom idealna je za obiteljske obroke, druženja s prijateljima ili kao poseban nedjeljni ručak. Njena je priprema jednostavna, a rezultat je jelo koje će zasigurno postati favorit na vašem stolu. Recept je s food bloga @eatbetter.de. Uživajte! 

Sastojci:

Šalša: 

  • 1 veliki luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 žlice paste od rajčice
  • 400 g sjeckane rajčice 
  • 250 g pasirane rajčice
  • papar
  • sol
  • 1 žličica origana (sušenog)
  • 1 prstohvat šećera

VEZANI ČLANCI: 

Nadjev: 

  • 500 g svježeg špinata 
  • 1 veliki luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 žlice pinjola
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 200 g ricotte 
  • 3 žlice ribanog parmezana 

Još: 

  • 250 g tjestenine u obliku školjki 

Priprema: Skuhajte tjesteninu al dente. Ogulite i nasjeckajte oba luka te sve režnjeve češnjaka. Za umak od rajčice lagano zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u loncu i pirjajte polovicu luka i 1/3 nasjeckanog češnjaka 2-3 minute dok ne postanu prozirni. Umiješajte pastu od rajčice i kratko popržite. Zatim deglazirajte nasjeckanom i pasiranom rajčicom, zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, začinite paprom, soli, origanom i malo šećera.

VEZANI ČLANCI: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite špinat, dobro osušite i nasjeckajte. Pinjole pržite u širokoj, premazanoj tavi dok ne porumene, a zatim ih grubo nasjeckajte. Zagrijte maslinovo ulje u istoj tavi i pirjajte preostali luk i češnjak 2-3 minute dok ne postanu prozirni. Dodati špinat i dinstati na laganoj vatri da uvene (ako još izlazi puno vode, špinat staviti u gusto sito i ocijediti). Pomiješajte špinat s ricottom i nasjeckanim pinjolima te nadjev začinite paprom i soli. Umak od rajčice izlijte u posudu za pečenje. Nadjev rasporedite u tjesteninu i stavite je u umak. Pospite naribani parmezan preko tjestenine i pecite u pećnici na srednjoj rešetki oko 25 minuta.

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije