Uštipci su tradicionalna delicija koja donosi osjećaj domaće kuhinje i topline. Ovi mekani i zlatno-smeđi zalogajčići omiljeni su diljem Balkana, a njihova priprema vraća nas u djetinjstvo, kada su se uštipci često služili kao ukusni doručak ili brza poslastica. Osim što su izuzetno jednostavni za pripremu, uštipci pružaju nebrojene mogućnosti za eksperimentiranje s okusima, dodacima i umacima. Bilo da ih poslužujete slatke s medom i marmeladom ili slane uz jogurt ili sir, uštipci su uvijek dobar izbor za svaku priliku.
Sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- 200 ml vode
- 5 g soli
- Pola kockice svježeg kvasca (20 g)
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zamijesiti tijesto od svih sastojaka i ostaviti 60 minuta na toplom. Malo namazati ruke uljem i uzimati male loptice iz tijesta te ih ubacivati u zagrijano ulje. Pržiti se na srednjoj temperaturi i vaditi na papirnati ručnik.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?