Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Od samo 4 sastojka: Napravite najmekanije uštipke

shutterstock
11.06.2024.
u 09:30

Bilo da ih poslužujete slatke s medom i marmeladom ili slane uz jogurt ili sir, uštipci su uvijek dobar izbor za svaku priliku.

Uštipci su tradicionalna delicija koja donosi osjećaj domaće kuhinje i topline. Ovi mekani i zlatno-smeđi zalogajčići omiljeni su diljem Balkana, a njihova priprema vraća nas u djetinjstvo, kada su se uštipci često služili kao ukusni doručak ili brza poslastica. Osim što su izuzetno jednostavni za pripremu, uštipci pružaju nebrojene mogućnosti za eksperimentiranje s okusima, dodacima i umacima. Bilo da ih poslužujete slatke s medom i marmeladom ili slane uz jogurt ili sir, uštipci su uvijek dobar izbor za svaku priliku. 

Sastojci: 

  • 300 g glatkog brašna 
  • 200 ml vode
  • 5 g soli
  • Pola kockice svježeg kvasca (20 g)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zamijesiti tijesto od svih sastojaka i ostaviti 60 minuta na toplom. Malo namazati ruke uljem i uzimati male loptice iz tijesta te ih ubacivati u zagrijano ulje. Pržiti se na srednjoj temperaturi i vaditi na papirnati ručnik.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije