Lako je shvatiti zašto su puslice tako popularne: tope se u našim ustima i izgledaju jao lijepo. Često se koriste kao dekoracija na tortama, a glavni su sastojci bjelanjci i šećer.
Možda se može činiti da ih je teško napraviti, ali zapravo su mnogo jednostavnije za pripremu nego što mislite. Osim toga, kuća će vam mirisati na šećer i vaniliju, piše Taste.
VEZANI ČLANCI:
Sastojci:
- 3 velika bjelanjka
- malo soli
- pola čajne žličice arome vanilije
- 200 grama kristalnog šećera
Postupak: Jaja ranije izvadite iz hladnjaka kako bi postigla sobnu temperaturu. Uključite pećnicu na na 100°C. Pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka (ne smije u bjelanjcima biti nimalo žumanjaka jer inače puslice neće uspjeti), miksajte bjelanjke s prstohvatom soli srednjom brzinom dok ne dobijete srednje čvrsti snijeg pa postupno, žlicu po žlicu dodajte šećer i aromu vanilije. Snijeg treba biti čvrst, a šećer potpuno rastopljen.
Vrećicu za ukrašavanje napunite smjesom i istiskujte željeni oblik na lim koji ste prethodno pokrili papirom za pečenje. Ostavite dovoljno razmaka između hrpica. Pecite tridesetak minuta na 100°C i pazite da ne požute. U puslice se može dodati i sok od limuna, često se dodaju grubo nasjeckani orasi ili bademi, neka druga aroma umjesto vanilije, a mogu se ukrasiti i jestivim bojama.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!