mljac!

RECEPT DANA Za veselija jutra napravite najukusnije lisnate štapiće sa sirom

@mog_sveta_deo
06.11.2024.
u 09:30

Poslužite ih tople i uživajte u savršenom zalogaju koji mami osmijeh na lice.

Ako tražite ukusan dodatak za grickanje, doručak ili međuobrok, ovi lisnati štapići su savršen izbor. Jednostavni za pripremu, a puni bogatog okusa zahvaljujući maslacu i nadjevu od feta sira ili domaćeg svježeg sira, ovi štapići oduševit će sve ljubitelje peciva. Njihova hrskava korica i mekana, prozračna unutrašnjost odličan su spoj koji će se svidjeti i najizbirljivijim gurmanima. Slijedite recept food blogerice @mog_sveta_deo korak po korak i pripremite ovu ukusnu poslasticu koja će brzo postati favorit na vašem stolu.

Sastojci: 

  • 300 ml mlakog mlijeka
  • 1/2 kockice svježeg kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 1 čajna žličica soli
  • 5 žlica maslinovog (suncokretovog) ulja
  • 600 g brašna + za posipanje

Za nadjev:

  • 200g mljevenog feta sira ili nekog domaćeg svježeg sira
  • 150 g omekšalog margarina
  • 1 jaje za premazivanje

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Ulijte 50 ml toplog mlijeka u manju zdjelicu, razmrvite kvasac i dodajte žlicu šećera. Promiješajte i ostavite stajati 10 minuta da se kvasac aktivira. Preostalo mlijeko ulijte u posudu, dodajte ulje, sol, šećer i razmućeni kvasac. Postupno dodajte brašno i zamijesiti tijesto. Tijesto treba biti mekano i ne lijepiti se za rubove tepsije. Pokrijte ga krpom i ostavite 30-40 minuta da naraste. Dignuto tijesto podijelite na 5-6 loptica. Svaku lopticu premažite margarinom i slažite jednu na drugu. Zadnju nemojte premazivati. Tako složeno tijesto razviti u obliku pravokutnika na debljinu od oko 1/2 cm. Premazati sirom i preklopiti, ne do kraja, jer kraj treba vratiti i pritisnuti da se ne odvije. Rezati na trake širine 2 cm, nekoliko puta uviti i redati u tepsiju. Pustite ih da se dižu oko 15 minuta, zatim premažite jajetom i pospite sezamom. Za to vrijeme upaliti pećnicu na 220° i peći oko 15 minuta dok ne porumene.

GALERIJA: Evo kako napraviti 'lažni' ajvar gotov za samo 30 minuta, a jednako ukusan

1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije