mljac!

RECEPT DANA Mirisi ljeta i tradicije: Lijevana pita s breskvama

@samo_jedan_griz
20.08.2024.
u 09:30

Recept je prikladan za dva okrugla kalupa promjera 20 - 22 cm, no možete koristiti i pravokutni pleh, ovisno o vašim željama.

Ako tražite savršen recept za slatki užitak, lijevana pita s breskvama pravo je rješenje. Ova jednostavna i ukusna pita lako se priprema, a savršeno je osvježenje za tople ljetne dane ili kao slatki završetak obiteljskog obroka. Recept je prikladan za dva okrugla kalupa promjera 20 - 22 cm, no možete koristiti i pravokutni pleh, ovisno o vašim željama. Pripremite sastojke, zagrijte pećnicu i krenite u pripremu ove sočne pite koja će svojom kremastom teksturom i mirisom ljeta osvojiti sve ukućane. Recept je s food bloga @samo_jedan_griz. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 230 g šećera
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 2 vanilin šećera
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 180 ml mlijeka
  • 12 breskvi 

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Kalup obložite papirom za pečenje (možete koristiti i pravokutni pleh ako vam više odgovara). Maslac rastopite i ostavite da se ohladi. Breskve operite, po želji ogulite i narežite na kriške. Pećnicu zagrijte na 180°C. Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer miješajte mikserom nekoliko minuta. Dodajte ohlađeni rastopljeni maslac i nastavite miješati. Polako dodajte mlijeko i sjedinite smjesu. Zatim umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo i miješajte dok smjesa ne postane potpuno glatka. Ulijte smjesu u pripremljene kalupe i ravnomjerno rasporedite breskve po vrhu. Po želji možete posipati kristal šećerom. Pitu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 50 minuta. Zbog mekane i kremaste teksture, testiranje čačkalicom ovdje nije pouzdano. Ako pita poprimi lijepu zlatno-smeđu boju nakon 50 minuta, spremna je. Ako ne, pecite još malo. Ostavite da se ohladi prije rezanja jer je vrlo mekana.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije