Food blogerica, na Instagramu poznata kao @mama_aleni, nedavno je mnoge oduševila svojim receptom za tortu pod nazivom Ferrero fantazija. Priprema je lagana, a završni rezultat nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Također, ova se torta može napraviti i u obliku kolača u plehu dimenzija 20x30 cm, a ovdje je rađen u obruču za torte (24-26 cm).
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice oštrog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 žlica kakaa
Priprema: Od bjelanjka umutiti čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu , pa dodati jedan po jedan žumanjak te mješavinu prosijanih suhih sastojaka. Kratko sjediniti pa uliti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 15 minuta.
VEZANI ČLANCI:
Krema od lješnjaka:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g prženih mljevenih lješnjaka
- 100 g mljevenih napolitanki od lješnjaka
Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, pa preliti po sjeckanoj čokoladi i miješati dok se čokolada ne otopi. Umiješati krupno mljevene lješnjake i mljevene napolitanke. Kremu rasporediti na ohlađeni biskvit i staviti u hladnjak. Biskvit, po želji, možete preliti s malo čokoladnog mlijeka.
VEZANI ČLANCI:
Krema od vanilije:
- 700 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 2 žlice gustina
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 300 ml vrhnja za šlag
Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i gustin pa ukuhati u ostatak uzavrelog mlijeka sa šećerom. Kuhati na tihoj vatri dok se ne zgusne, maknuti s vatre pa pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. U ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Sve skupa lijepo sjediniti pa rasporediti po kremi od lješnjaka. Prije posluživanja tortu dobro ohladite, ukrasite po želji i uživajte!
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega: