korizmena kuharica

RECEPT DANA Pravi dalmatinski doručak: Pura sa slanim inćunima

shutterstock
20.03.2024.
u 09:30

Za ovo korizmeno jelo iz Dalmacije potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i par minuta posla.

Tako jednostavno, a tako ukusno jelo - pura sa slanim inćunima savršen je doručak. Za ovo korizmeno jelo iz Dalmacije potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i par minuta posla. U ovaj tradicionalni recept idu i kapare, ali umjesto njih uvijek možete dodati svježi sir. Uživajte! 

Sastojci:

  • 150 g pure (palente)
  • 400 ml vode
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica kapara
  • sol
  • 3-4 slana inćuna
  • 3 žlice maslinova ulja

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Palentu kuhati u vodi s uljem. Kada je gotova, dodati nadjev od nasjeckanih inćuna poprženim na maslinovom ulju. Sve dobro sjediniti i na kraju smjesi dodati kapare. 

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije