mljac!

RECEPT DANA Ukusni, a jednostavni: Browniesi sa sirom i malinama

@natalija_mysticcakes
11.04.2024.
u 09:30

Prošaran kremastim slojem od sira i malinama, koje daju finu kiselkasto-slatkastu aromu, oduševit će sve slatkoljupce.

Brownies sa sirom i malinama savršeni je čokoladni desert koji se topi u ustima. Prošaran kremastim slojem od sira i malinama koje daju finu kiselkasto-slatkastu aromu, oduševit će sve slatkoljupce. Ovaj brownie biskvit je mekan i sočan, ali nije presladak kako to često biva kod većine recepata za klasični brownies. Super je stvar što se možete koristiti i svježim i smrznutim malinama, a u slučaju smrznutih, ne treba ih prethodno odmrzavati. Recept je s food bloga @natalija_mysticcakes. Uživajte! 

Sastojci:

  • Za brownie biskvit:
  • 115 g maslaca
  • 75 g čokolade za kuhanje
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • 25 g kakaa
  • 75 g oštrog brašna

VEZANI ČLANCI: 

Za preljev od sira:

  • 225 g svježeg ili krem sira
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica arome vanilije
  • 1 žlica oštrog brašna

Još:

  • 100 g malina (svježih ili smrznutih)

Priprema:

Brownie biskvit: Otopite u posudi maslac s čokoladom za kuhanje i ostavite sa strane da se ohladi. U posebnoj posudi umutite jaja sa soli, šećerom i aromom vanilije dok smjesa ne postane pjenasta i većina šećera se ne otopi. Potom dodajte kakao, brašno kao i ohlađenu čokoladu s maslacem i sve zajedno sjedinite mikserom u glatku smjesu. Ostavite sa strane dok pripremate preljev od sira.

VEZANI ČLANCI: 

Preljev od sira: Stavite u posudu svježi ili krem sir, šećer, jaje, aromu vanilije i brašno i sve zajedno kratko izmiksajte da se lijepo sjedini. Uzmite kvadratni pleh dimenzija 23×23 cm ili neki sličan, obložite ga papirom za pečenje i izlijte oko 3/4 tamne smjese. Na nju ravnomjerno izlijte preljev. Na preljev rasporedite ostatak tamne smjese stavljajući žličicom male hrpice na pojedina mjesta.

Sada uzmite štapić za ražnjiće ili nož pa prošarajte smjesu tako da dobijete mramorni efekt, ali ne pretjerujte sa šaranjem da se tamna i svjetla smjesa ne bi sasvim pomiješale. Na kraju odozgo poslažite svježe ili smrznute maline i stavite kolač da se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta. Provjerite čačkalicom – ako ostaje sasvim malo smjese na njoj, kolač je gotov. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi i režite na kocke.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije