Ništa ne nadopunjuje ljetni roštilj bolje od svježih, domaćih lepinja. Bilo da ih koristite za hamburgere, kao prilog uz meso s roštilja ili jednostavno kao ukusno pecivo, ove lepinje će zasigurno oduševiti vaše goste. Mekane iznutra, s lagano hrskavom koricom izvana, savršeno će se uklopiti u svaki ljetni obrok na otvorenom. Njihova priprema je jednostavna, a rezultat savršen. Pripremite se da postanete omiljeni domaćin uz ovaj jednostavan, ali nevjerojatno ukusan recept za lepinje koji je s food bloga @lejlini_recepti.
Sastojci za oko 8 komada:
- 800 g brašna
- 150 ml toplog mlijeka
- 1 žlica šećera
- 2 žlice kvasca
- 2 žličice soli
- 100 ml ulja
- 320-350 ml tople vode
- 150 ml jogurta
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Sjediniti mlijeko,šećer i germu te ostaviti da nadođe nekoliko minuta. U većoj posudi pomiješati brašno i sol te dodati ulje, jogurt, germu i umijesiti s toplom vodom fino mekano tijesto. Ostaviti da nadođe oko 1 sat. Od tijesta oblikovati kuglice i staviti na papir za pečenje prekrivene krpom da odstoje još 20 minuta. Svaku lepinjicu prošarajte rezovima po želji i premažite jogurtom. Ostavite još 20 min dok se pećnica dobro ne zagrije. Lepinje stavljati direktno s papirom za pečenje na rešetku pećnice. Pecite na najjačoj temperaturi 10-15 minuta. Možete ih peći i na roštilju.
Uz ovih 5 jednostavnih i brzih trikova, roštilj će vam uvijek biti blistavo čist!