savršena kombinacija

RECEPT DANA Uz ljetni roštilj napravite najmekše domaće lepinje

shutterstock
06.07.2024.
u 09:00

Njihova priprema je jednostavna, a rezultat savršen.

Ništa ne nadopunjuje ljetni roštilj bolje od svježih, domaćih lepinja. Bilo da ih koristite za hamburgere, kao prilog uz meso s roštilja ili jednostavno kao ukusno pecivo, ove lepinje će zasigurno oduševiti vaše goste. Mekane iznutra, s lagano hrskavom koricom izvana, savršeno će se uklopiti u svaki ljetni obrok na otvorenom. Njihova priprema je jednostavna, a rezultat savršen. Pripremite se da postanete omiljeni domaćin uz ovaj jednostavan, ali nevjerojatno ukusan recept za lepinje koji je s food bloga @lejlini_recepti

Sastojci za oko 8 komada:

  • 800 g brašna
  • 150 ml toplog mlijeka 
  • 1 žlica šećera 
  • 2 žlice kvasca  
  • 2 žličice soli
  • 100 ml ulja 
  • 320-350 ml tople vode 
  • 150 ml jogurta

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Sjediniti mlijeko,šećer i germu te ostaviti da nadođe nekoliko minuta. U većoj posudi pomiješati brašno i sol te dodati ulje, jogurt, germu i umijesiti s toplom vodom fino mekano tijesto. Ostaviti da nadođe oko 1 sat. Od tijesta oblikovati kuglice i staviti na papir za pečenje prekrivene krpom da odstoje još 20 minuta. Svaku lepinjicu prošarajte rezovima po želji i premažite jogurtom. Ostavite još 20 min dok se pećnica dobro ne zagrije. Lepinje stavljati direktno s papirom za pečenje na rešetku pećnice. Pecite na najjačoj temperaturi 10-15 minuta. Možete ih peći i na roštilju. 

Uz ovih 5 jednostavnih i brzih trikova, roštilj će vam uvijek biti blistavo čist!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije