mljac!

RECEPT DANA Osvježite se limun kockama s bijelom čokoladom

@natalija_mysticcakes
06.06.2024.
u 09:30

Zaista preukusan kolač!

Limun kocke s bijelom čokoladom su neodoljivo kremasti, nježni i osvježavajući kolač za sve ljubitelje citrusne arome. Sastoje se od žutog mekanog biskvita s koricom limuna, na koji dolazi limun krema s bijelom čokoladom, a na vrhu je šlag krema od vanilije sa slatkim vrhnjem. Zaista preukusan kolač! Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte! 

Sastojci (dimenzije pleha: 40×34 cm): 

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica limuna
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

VEZANI ČLANCI: 

Za limun kremu s bijelom čokoladom:

  • 700 ml mlijeka
  • 3 pudinga od bijele čokolade (ili vanilije) – 120 g
  • 100 g šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • sok jednog limuna
  • 1 vrećica želatina
  • 400 ml slatkog vrhnja

Za šlag od vanilije:

  • 2 šlag krema od vanilije (120 g)
  • 150 ml mlijeka
  • 150 ml slatkog vrhnja

Za dekoraciju:

  • slatko vrhnje
  • naribana bijela čokolada
  • kriške limuna, listići mente

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Razbijte cijela jaja u posudu, dodajte prstohvat soli, šećer i vanilin šećer pa mikserom pjenasto umutite dok smjesa ne pobijeli. Dodajte i koricu limuna. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte u tankom mlazu ulje, a potom i mlijeko, brašno i prašak za pecivo pa sve sjedinite mikserom u glatku smjesu. Uzmite pleh, obložite ga papirom za pečenje i ulijete smjesu za biskvit. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 15-ak minuta, dok biskvit ne porumeni. Provjerite čačkalicom – ako izlazi suha iz sredine biskvita, pečeno je. Biskvit ohladite, skinite papir za pečenje i stavite ga na tacnu na kojoj će stajati kolač. Po želji ga malo poprskajte limunovim sokom uz pomoć silikonske četkice.

U malo mlijeka razmutite puding, a ostatak mlijeka sa šećerom ulijte u lonac i stavite na vatru. Ubacite i čokoladu izlomljenu na kocke i zagrijavajte do vrenja. Skinite sa vatre pa ukuhajte puding sve vrijeme miješajući žicom. Kuhajte par minuta na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Odmah u vruće dodajte limunov sok i dobro promiješajte žicom. Želatin prelijte sa 4 žlice hladne vode, ostavite par minuta da nabubri pa otopite na najmanjoj vatri i ulijte u vruću kremu. Dobro izmiješajte i pokrijte prozirnom folijom.

GALERIJA: Ostali ste bez jaja? Evo što sve možete iskoristiti umjesto njih!

1/13

Slatko vrhnje umutite u šlag. Ohlađenu kremu prvo mikserom dobro izradite da postane potpuno glatka, pa dodajte izmiksano slatko vrhnje i sve dobro sjedinite mikserom u glatku i pjenastu kremu. 

Na biskvit koji ste poprskali limunovim sokom nanesite limun kremu s bijelom čokoladom i špatulom lijepo poravnajte. Stavite u frižider na barem sat vremena da se krema ohladi. Umutite šlag kremu od vanilije s mlijekom i slatkim vrhnjem, tako da dobijete finu pjenastu kremu. Premažite kolač i lijepo poravnajte. Kolač režite na kocke, a odozgo ukrasite slatkim vrhnjem, naribanom bijelom čokoladom, kriškama limuna i listićima mente.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije