Ljubitelji čokolade s ovim će receptom doći na svoje. Torta mousse dvostruka čokolada toliko je jednostavna, a toliko ukusna da ćete je poželjeti raditi svaki vikend. Recept je podijelila food blogerica Mila Kovačević, na Instagramu poznata kao @_mmmila.
Sastojci:
Biskvit:
- 3 bjelanjka
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- 1/2 praška za pecivo
VEZANI ČLANCI:
Čokoladni mousse:
- 150 grama tamne čokolade
- 150 grama bijele čokolade
- 100 ml mlijeka
- 300 grama slatkog vrhnja
- 3 žutanjka
- 50 grama šećera
- Naranča
Postupak:
1. Bjelanjke istučemo u čvrst snijeg, postepeno dodajemo šećer zatim ostale sastojke tako što se lagano umiješaju u bjelanjke.
2. Kalup za tortu promjera 22 cm prekrijemo papirom za pečenje i u njega ulijemo smjesu za biskvit.
3. Pečemo 15 minuta na 170° C.
4. Biskvit natopimo sokom od naranče ili čokoladnim mlijekom.
VEZANI ČLANCI:
5. Za čokoladni mousse stavimo mlijeko da zavri. U posebnoj posudi istučemo žumanjke i šećer, postupno dodamo u vruće mlijeko.
6. Vratimo na laganu vatru i miješamo dok se malo zgusne.
7. Maknemo s vatre i smjesu izlijemo na izlomljenu čokoladu (pola smjese u bijelu, a pola u tamnu čokoladu). Miješamo da se čokolada rastopi i nastane glatka krema.
8. Kad se krema ohladi, umiješamo tučeno slatko vrhnje (150 g u tamnu kremu, 150 u bijelu)
9. Bijeli čokoladni mousse namažemo preko biskvita, preko njega tamni (ili obrnuto - kako želite) te tortu stavimo dobro ohladiti.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!