Ječam nije omiljena namirnica koju biraju klinci, a čak i neki odrasli, no uz pravu pripremu ječam može postati ukusan desert. Osim slanih jela kojima je ječam baza, on može poslužiti i kao dodatak juhama, sastojak za popečke i slično, ali uz pažljivo biranje sastojaka možete napraviti pravi slatki 'puding' od ječma. Za vas smo pripremili jednostavni recept koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Njegova je tajna u slatkim dodacima koje posjeduje svako kućanstvo.
Desert od ječma
Sastojci:
10 dag kuhanog ječma
10 dag oraha (7 mljevenih, 3 sjeckanih)
5 dag grožđica
1,5 jušne žlice meda
sok od pola naranče
1 vrećica vanilin šećera
1 žličica mljevenog muškatnog oraščića
Priprema:
Sve sastojke pomiješajte, stavite u omiljenu posudicu te po želji ukrasite sjeckanim lješnjacima i bobičastim voće. A za one kojima ni to nije dovoljno slatko, preporučamo da desert od ječma ukrasite šlagom i slatkim od višanja (sok i 10 višanja).
Po neke od sastojaka možete navratiti do trešnjevačkog placa.