Kopenhaški restoran smješten je u starom brodskom skladištu u kopenhaškoj luci, a uređen u starom nordijskom duhu. Zasjeo je na prvo mjesto svjetske ljestvice u izboru britanskog časopisa "Restaurant" na temelju ocjena više od 800 svjetskih kulinarskih stručnjaka, prenosi Guardian.
Vlasnik restorana i glavni "chef", makedonski Albanac Rene Redžepi (34), otkrio je da je tajna njegova uspjeha stvarati jela koja čine svježe lokalne namirnice. Specijaliteti s menija oduševljavaju gurmane, primjerice, odresci arktičkog goveda s kruškama, dimljene koštane moždine, ježinci s koprom, konjski jezik (vrsta ribe iz Atlantika)..
Na drugom i trećem mjestu u izboru su dva španjolska restorana, "El Celler de Can Roca" u Gironi i "Mugaritz" u San Sebastianu. Najboljim 'chefo' proglašen je Španjolac Andoni Luis Aduriz iz "Mugaritza".
Baš mi je drago zbog Redžepija.Proslavio je sebe, Makedoniju i ovime nadišao predrasude o Albancima. Bravo Rene!