Luk je jedna od namirnica koja se gotovo svaki dan koristi u kuhinji, no mnogima od njega doslovno idu suze na oči.
Ako ste pritom osjetljiviji, dobro se isplačete dok izrežete samo jednu glavicu luka koja vam je potrebna za ručak.
No, jeste li znali da postoje načini kako izrezati luk, a da vas pritom ne peku oči?
Jedno od rješenja je našpricati dasku za rezanje i nož s limunskim sokom. Drugi način je staviti luk u zamrzivač 15 minuta prije nego ga planirate rezati, a treći je očistiti luk i potopiti ga u vodu na 15 minuta.
No, najbolje rješenje je zamoliti nekoga drugog da izreže luk umjesto vas. Na vama je izaberete koji od ovih način želite.
Nataknite prozirnu najlonsku vrećicu na glavu te je u predjelu vrata čvrsto svežite da ne propušta zrak niti čestice luka kojeg sječete i problem suznih očiju je riješen. Koliko ćete luka uspjeti usitniti ovom metodom, stvar je individualne prirode.