Pomoć u kuhinji

Želite rezati luk bez plakanja? Našpricajte dasku za rezanje i nož s...

Luk
Foto: screenshot/facebook
1/2
04.08.2017.
u 08:55

Malo je onih kojima ne idu suze na oči kad režu luk, no postoje načini kako to spriječiti

Luk je jedna od namirnica koja se gotovo svaki dan koristi u kuhinji, no mnogima od njega doslovno idu suze na oči

Ako ste pritom osjetljiviji, dobro se isplačete dok izrežete samo jednu glavicu luka koja vam je potrebna za ručak. 

No, jeste li znali da postoje načini kako izrezati luk, a da vas pritom ne peku oči?

Jedno od rješenja je našpricati dasku za rezanje i nož s limunskim sokom. Drugi način je staviti luk u zamrzivač 15 minuta prije nego ga planirate rezati, a treći je očistiti luk i potopiti ga u vodu na 15 minuta. 

No, najbolje rješenje je zamoliti nekoga drugog da izreže luk umjesto vas. Na vama je izaberete koji od ovih način želite. 

Komentara 2

BR
Brandfackel2
12:03 04.08.2017.

Nataknite prozirnu najlonsku vrećicu na glavu te je u predjelu vrata čvrsto svežite da ne propušta zrak niti čestice luka kojeg sječete i problem suznih očiju je riješen. Koliko ćete luka uspjeti usitniti ovom metodom, stvar je individualne prirode.

SM
siki_miki
11:54 04.08.2017.

Naocale za plivanje. Najozbiljnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije