Za pripremu će vam trebati manje od sat vremena, ali računajte da rolada treba provesti neko vrijeme u hladnjaku prije nego je poslužite nestrpljivim gostima, podsjeća Tatjana Miletić, autorica ovog ukusnog recepta.
Savršena rolada s voćem
Sastojci za biskvit:
160-180 g bjelanjaka (4-5 većih jaja)
250 g šećera u prahu
1 žlica gustina, oko 25 g
2 žlice soka od limuna
Sastojci za nadjev:
300 g slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
250 g finog sirnog namaza
sok od mandarine I pola limuna
Voće:
1 šaka malina
1 šaka borovnica
5-6 kumkvata
1 šaka mljevenih pistacija
1 šaka listića badema
sušene naranče
liofilizirane maline
Priprema:
Bjelanjak prvo miksajte na nižoj brzini i kada bude blago umućen, povećajte brzinu i počnite dodavati žlicu po žlicu šećera. Smanjite brzinu i dodajte sok od limuna. Na kraju dodajte gustin i mutite još desetak sekundi. Smjesu prabacite u lim na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite u pećnici na 160 °C, 30 minuta. Gotovo tijesto izvadite iz pećnice, zatim zajedno s papirom za pečenje zarolajte u krpu i ostavite desetak minuta da se ohladi. Za to vrijeme u jednoj posudi miksajte krem sir, a u drugoj slatko vrhnje u koje ste dodali šećer i sok jedne mandarine te limuna da biste ih potom sjedinili u jednu kremu. Tijesto odvojite, skinite papir za pečenje, premažite ga nadjevom (1/4 ostavite sa strane) pobacajte voće i ponovo ga zarolajte. Gotovu roladu premažite sa ostatkom nadjeva, pospite ga listićima badema, pistacijima, sušenom narančom i liofiliziranim malinama. Prije posluživanja ostavite ga minimalno sat-dva u hladnjaku.