Nema iskre

Šezdeset posto parova nesretno je u svojim dugim vezama

'12.05.2010. Rijeka, Zaljubljeni mladi par na terasi Karoline uziva u pogledu na luku i brodove. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
02.06.2010.
u 08:00

Većina parova svoj je seksualni život ocijenila ocjenom šest od mogućih 10, a navode i da su aktivnosti u krevetu više prosječne nego odlične.

Svaki šesti par priznao je da nije zadovoljan ljubavnim životom, a svaki četvrti razmišlja o tome da ostavi partnera ili partnericu. Kod svakog desetog para prisutno je međusobno nepovjerenje.

Sve to pokazuju rezultati istraživanja u kojemu je sudjelovalo 3000 parova. Uočeno je i da se parovi žale na nedostatak seksa, spontanosti, strasti i romantike, a sve to narušava kvalitetu veze.Većina parova svoj je seksualni život ocijenila ocjenom šest od mogućih 10, a navode i da su aktivnosti u krevetu više prosječne nego odlične.
Više od polovice parova smatra da u njihovim vezama nedostaje strasti i zadovoljstva te da su se njihove voljene osobe tijekom vremena promijenile. 33 posto parova smatra da im u vezi nedostaje nježnosti.

- Kada ljudi tek počnu izlaziti na spojeve, nastoje jedno drugo zadiviti i pomalo glume kako bi se svidjeli suprotnoj strani. I onda nakon nekog vremena sve to nestane pa se pojave problemi, pojasnio je David Brown s internetske stranice UKDating.com koji je radio na istraživanju.

Ključne riječi

Komentara 9

VU
vucko
12:37 08.06.2010.

Mnogi zakoni uskladili su se sa razvojem drustva,a zakon o braku se isto izmjenio u korist jednog od supruga. Zbog toga bilo bi korisno naciniti neke ispravke a to bi na primjer brak mogao biti vremenski ogranicen kao na pr. putovnica vrijedi 10 god. a nakon toga mogu je ako bracni partneri zele produziti na daljnjih 10 god.Sa time bi se donekle rasteretilo sudstvo a iodvjetnistvo. Na jednoj rastavi braka rekao je suprug slijedece : Kada smo se vjencali supruga je vagala 50 kg a sada nakon 10 god. vaga pokazuje 100 kg. Znaci li to da je sada po zakonu moram dva puta vise voljeti nego onda ? Rekao i dobio parnicu !

JU
junije
11:59 02.06.2010.

prva su greška očekivanja od ljubavi, uopće zapadnjačko poimanje ljubavi. kad se govori o ljubavi, prvenstveno se misli na zaljubljenost, a ona nije vječna. ljubav je nešto potpuno drugačije, možda nije toliko uzbudljiva kao zaljubljenost, ali u svakom je slučaju jedan mnogo dublji osjećaj. sva ljubavna poezija zapravo je poezija zaljubljenosti. a iz poezije i beletristike razvilo se naše poimanje ljubavi i naša očekivanja. preporučujem vam knjigu denisa de rougemonta \"ljubav i zapad\" koja proučava zapadnjačku percepciju ljubavi. jako je zanimljiva, ali teško dobavljiva jer naši izdavači nemaju interesa ponovno otisnuti jedno takvo, vrijedno djelo. oni radije štancaju šopingholičarke i celzijuse.

BR
brle
01:55 07.06.2010.

...odavna tvrdim da ce brakovi, kao institucija koju poznajemo danas, propasti u ovom obliku, i trebaju, jer previse je u njima drustvene potrebe, a premalo osobne svakog partnera!misljenja sam da u nasim zivotima covjek treba imati nekoliko partnera, u razlicitm zivotnim fazama......1.) ljubav i mladost, da ne kazemo naivno ucenje o splnosti. 2.) rasplod, ispunjenje prirodno i drustveno nametnutih potreba. 3.) seualno ispunjenje i slobode, neoptereceno posljedicama (djeca, drustvo...). 4.) zrela zivotna dob, jer tek tada sebi sa velikom sigurnoscu biramo ono sto zelimo, posto prije nikad nismo mogli iz razumljivih i nametnutih razloga.........i eventualno i 5.) dozivljaj starosti..... naravno, uz sve to postoji mogucnost da neke pojedince zadovlji u svim tim fazama i samo jedan partner....zelim im svaku srecu na tome, i to bi trebale biti endemske vrste za pokazivanje u udzbenicima! ipak bih rekao da i oni najuporniji nisu iskreni uvijek i ubijedjen sam da velika vecina njih prevari svog partnera barem jednom u svom zivotu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije