Crno bijeli svijet, odnosno Choco Wine Bar naziv je manifestacije na kojoj su predstavljene fine slastice, maštoviti kolači i čokolade sljubljeni s biranim vinima. U kaptolskoj Galeriji Kranjčar Petra Jelenić i Tea Mamut, najavljene kao trenutno najbolje domaće slastičarke, pokazale su raskošne kreacije, npr. kolač s bijelom čokoladom, medom, vanilijom i karamelom, pralinu s bijelom čokoladom i malinama, kolač s crnom čokoladom i višnjama itd. Pratila su ih naša vrsna vina, graševina kasne berbe, kupaža plavca malog i caberneta sauvignona, crni pinot, maraština, traminac, te talijanski prosecco.
Crni i bijeli kolačići praćeni s crnim i bijelim vinima, bili su uvod i najava 2. hrvatskog festivala hrane i vina koji će se održati od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb. Ondje će brojni izlagači iz Hrvatske i regije u tri dana s posjetiteljima sajma podijelit svoja znanja, iskustva i prije svega strast prema najfinijim gastronomskim delicijama, rečeno je na ovom prigodnom druženju.
Tei i Petri pridružila se i Iva Šulentić koja će na Festivalu voditi kuharske radionice. U bogatom trodnevnom programu najavljeno je gostovanje slavnih chefova Andreja Barbierija, Christiana Cabaliera, Renata Rizzardija, Janeza Bratovža i mlade nade hrvatskog kuharstva Lea Bonifačića. Raznolike vinske radionice predstavit će naše autohtone bijele i crvene sorte, preko škrleta, terana, makedonskih i furlanskih vina do vrhunskih crnih pinota, pjenušaca i šampanjca Taittinger. Pripremaju se i tečajevi o zanimanjima sommelier, kuhar, konobar, enolog, slastičar, a na posebnim događanjima predstavit će se delicije naših regija – Srijema, Međimurja, Istre i Dalmacije. Vinske radionice, gastro showovi i okrugli stolovi te mini festivalski tečajevi ponudit će mnoštvo sadržaja. Festival će na jednom mjestu okupiti vrhunske kuhare, autore najprodavanijih kulinarskih izdanja, vrhunske slastičare, enologe i vrhunske poznavatelje modernih kulinarskih trendova.
>> Istarska vina sve popularnija u Americi