KARIJERA

Smeta me što moj uspjeh mjere time što mi je otac župan

18.03.2002.
u 00:00

* S Vesnom Pisarović dobra sam prijateljica, a idemo na satove pjevanja kod istog profesora - kaže Tihana

- Na Dori sam veću tremu imala na generalki, nego na glavnome nastupu. Svi smo unaprijed dobili propozicije kojih smo se trebali držati i nije bilo nikakvih popuštanja. Nikome. Ako je netko zakasnio na probu, više nije imao pravo probati. No ambijent Velesajma bio je hladan. Slažem se da bi Doru trebalo vratiti u Opatiju - priča nam šesnaestogodišnja varaždinska pjevačica, učenica drugog razreda varaždinske Gimnazije, Tihana Sabati, najmlađa sudionica nedavnog festivala Dore, izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. I odmah dodaje:

- Sprijateljila sam se s Goranom Karanom, a s Vesnom Pisarović poznajem se otprije. S njom idem na satove pjevanja kod istog profesora Marija Đuraneca. Učimo solo pjevanje, dikciju, postav glasa... Bez toga se ne može baviti pjevanjem.

Iako joj je pjevanje najveća ljubav u životu, Tihana ne zanemaruju školske obveze. Odlična je učenica, a njezine kolegice Neda, Sanja i Nina rekle su nam da je najbolja u razredu. Zbog proba na Dori izostala je samo tri dana s nastave i to doista onda kada je morala. Njezina razrednica Lovorka Kučak ima razumijevanja za Tihanine pjevačke obveze, a najveću joj potporu pružaju ipak otac Zvonimir, jedan od čelnika HSS-a, bivši saborski zastupnik, a sada župan Varaždinske županije, i majka Mirjana.

- Mojoj se mami svijet estrade baš i ne sviđa. Pomalo je sumnjičava u vezi s tim kako ću se snaći u tome jer ipak mi je tek 16 godina - kaže Tihana, i nastavlja:

- Tata mi pomaže savjetima i daje poticaj da radim ono što volim. Doduše, smeta me što neki moj uspjeh mjere time što mi je otac župan. Znaju me ponekad ožalostiti tračevi da je tata zaslužan za moj uspjeh. Baš zbog svega toga često trebam uložiti dvostruko više truda da bih dokazala što znam - kaže ta pjevačica.

Tihana Sabati upravo priprema svoj drugi CD. Reći će da je do sada uspješno surađivala s glazbenim znalcima Branimirom Mihaljevićem, Markom Tomasovićem, Nevijom Korparom i Duškom Mandićem, ali najbolji dojam na nju ostavila je Tihana Harapin-Zelepugin, koja se brine o njezinu stylingu.

- Ona je uvijek smirena, sabrana, nikad se ne uzrujava - kaže Tihana Sabati, kojoj je od domaćih pjevačica uzor Vesna Pisarović, a od stranih Celine Dion. Od pjevača najviše voli slušati Gorana Karana, Tonyja Cetinskog i Freddieja Mercuryja. Ono malo slobodnog vremena, jer u Gimnaziji treba mnogo učiti, Tihana provodi u društvu prijateljica i svoja dva psića Barbi i Peni. Najviše voli jesti svježe smokve i sir od soje jer je vegetarijanka.

Za uspjeh na estradi, kaže Tihana, nije presudan izgled nego ono nešto što zrači, što osvaja publiku. Glazbenog menadžera, kaže, još nema.

- Još nisam punoljetna i na moje nastupe sa mnom uvijek moji roditelji - napominje.

Na upit hoće li se i dalje baviti pjevanjem, kao iz topa odgovara:

- Svakako, pjevanje je moja ljubav i vjerujem u uspjeh.

Željko Pavlek

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije